Oana Roman, noutăţi despre starea de sănătate a mamei sale. Cum se simte Mioara Roman: „Ia uitaţi câte medicamente ia”

Ana Ionescu, Cristi Ionică 26.05.2021, 11:44

Mama Oanei Roman, Mioara, se confruntă în continuare cu mari probleme de sănătate. Ajunsă la vârsta de 80 de ani, fosta soţie a lui Petre Roman trebuie să urmeze tratamente costisitoare pentru a face faţă suferinței provocate de boala Parkinson.

Cum se simte Mioara Roman după externarea din centrul de recuperare

Oana Roman și-a internat mama la un centru de recuperare în urma cu câteva luni, după ce aceasta a suferit o intervenție la paroscopic pentru extirparea colecistului. Mioara Roman a fost externată și acum se simte mai bine, însă trebuie să urmeze tratamentele prescrise de medici, iar Oana a mărturisit că aceasta este nevoită să ia foarte multe medicamente, o pungă plina, în doar două luni.

„Am avut o zi plină! Am filmat ore întregi pentru emisiune, am fost la medicul de familie să îi iau reţeta mamei. Am avut programare. Voiam să vă arăt ceva. Ia, uitaţi, câte medicamente ia! O pungă plină. Astea îi ajung două luni. Ce să facem?! Asta este… „, a povestit Oana Roman, pe Instagram.

Oana Roman, noutati despre starea de sanatate a mamei sale. Cum se simte Mioara Roman4
Mioara Roman sufera de Parkinson, boală care i-a provocat o îmbătrânire bruscă

Mioara Roman suferă de boala Parkinson. Nu își mai poate folosi o mână

Oană Roman dezvăluia în urmă cu câteva luni că mama ei, Mioara, este foarte bolnavă. La 80 de ani, fosta soţie a lui Petre Roman suferă de un Parkinson, care se manifestă foarte agresiv. Oana a mărturisit că tatăl său, Petre Roman, nu a rămas impasibil la suferința fostei sale soții și a sunat-o să îi spună că îi oferă ajutorul său daca va avea nevoie.

„Mama are multe afecţiuni, dacă o vezi nu o recunoşti. La ea îmbătrânirea a fost bruscă. Am vrut să o internez, dar nu am putut din cauza pandemiei. Are un Parkinson foarte agresiv, nu poate să-şi folosească o mână! E greu, nu eşti pregătit! Tata ştie, dar ce poate să facă? El m-a sunat foarte mult acum, m-a întrebat dacă vreau să mă ajute, să aibă o discuţie cu Marius. Eu nu merg decât la un spital privat, pentru că acolo mi-au salvat viaţa. Mama are boală degenarativă ce nu poate fi controlată”, a povestit Oana, în urmă cu câteva luni, în emisiunea Andreei Mantea de la Kanal D.

Mioara Roman, mari probleme financiare

Pe lângă problemele de sănătate, Mioara Roman a trebuit să înfrunte în ultimii ani și mari probleme financiare. Ea a fost executată silit de statul român, pentru suma de 850.000 de euro, restanța la chiria vilei de protocol, din Primăverii, unde a locuit.

“Știu despre ce bani este vorba. Am început să achit din datorii și totul în rate. Am o rată lunară de 1.700 de lei. Nici nu știu în cât timp o să achit toată datoria, nu am vrut să mă mai gândesc și la durată, sper să nu le rămână deloc datorii fetelor mele, să le fie bine. Îmi permit să plătesc datoria lunară pentru că iau o sumă de 3.500 de lei și de la Uniunea Ziariștilor. Prețul chiriei a crescut atunci. Vă zic eu de ce. Din cauza lui Petre Roman, Petre era mână în mână cu Băsescu”, a mărturisit Mioara Roman pentru impact.ro, în urma cu câteva săptămâni.

Urmăriți Impact.ro și pe