EXCLUSIV

Mioara Roman, bună de plată, după ce a fost executată silit. “Petre era mână în mână cu Băsescu”. Cât i se reține, lunar, din pensie. EXCLUSIV

Oana Pascaru, Alexandra Andrei 18.05.2021, 17:35

Mioara Roman a fost executată silit, pentru restanța de 850.000 de euro, după ce RA-APPS a mărit chiria locuinței de protocol, de la 160 de dolari, la 6.000 de euro lunar, în perioada 2008 -2009. Mioara Roman dă vina pe Petre Roman, fostul soț, pentru acest necaz: ”Petre era mână în mână cu Băsescu!”, ne-a spus ea, în exclusivitate pentru impact.ro.

Mioara Roman, bună de plată, după ce a fost executată silit

Mioara Roman, diagnosticată cu Parkinson, se confruntă și cu mari probleme financiare. Femeia a fost executată silit de statul român, pentru suma de 850.000 de euro, restanța la chiria vilei de protocol, din Primăverii, unde a locuit. Contactată de reporterii Impact.ro, Mioara Roman ne-a spus: “Știu despre ce bani este vorba. Am început să achit din datorii și totul în rate. Am o rată lunară de 1.700 de lei. Nici nu știu în cât timp o să achit toată datoria, nu am vrut să mă mai gândesc și la durată, sper să nu le rămână deloc datorii fetelor mele, să le fie bine. Îmi permit să plătesc datoria lunară pentru că iau o sumă de 3.500 de lei și de la Uniunea Ziariștilor. Prețul chiriei a crescut atunci. Vă zic eu de ce. Din cauza lui Petre Roman, Petre era mână în mână cu Băsescu”.

Mioara Roman locuiește acum la fiica cea mică: “Acum sunt la Oana și sunt bine, o să mai merg la acel centru, am văzut că lumea îi spune azil dar nu este, este doar un centru foarte frumos și elegant unde Oana plătește pentru asta. Nu știu exact când o să mai merg acolo, însă îți pot zice că o să stau toată viața la Oana”, ni s-a mai confesat, pentru Impact.ro, Mioara Roman.

Fetele, alături de mama lor

Nu doar Oana este alături de Mioara Roman. Invitată într-o emisiune tv, Catinca Roman a menționat: “Are și mama frici, ca toată lumea ,mai ales sa suferă de diabet, hipertensiune. Starea aceasta de tensiune ne-a afectat pe toți, s-a resimțit și asupra ei. Faptul că a stat în casă a tras-o înapoi. (…) Nu a avut nicio reacție când i-am zis de centru, am dus să vadă, a cunoscut doctorii, asistentele, dar totul pentru a o pune în formă fizică, cel puțin. Mama a primit și prima doză de vaccin. Așteptam și rapelul”.

Mioara Roman, bună de plată, după ce a fost executată silit
Petre Roman și Mioara Roman

Petre și Mioara Roman nu-și vorbesc de 14 ani: ”Nu au putut să mențină o relație, nici măcar de prietenie”

Oana Roman a povestit, recent, la Antena Stars, de ce părinții ei nu-și mai vorbesc de 14 ani: ”În continuare, despărțirea părinților mei mă afectează. Eu știam că se va întâmpla, problema este cum s-a întâmplat și ce a urmat. Eu nu mi-am imaginat niciodată că o să se ajungă în momentul în care nu își vor mai vorbi niciodată și nu se vor mai întâlni niciodată, și eu, în timpul vieții mele, deși ambii mei părinți sunt în viață, să nu mai pot să fac o poză cu ei, sau să iau o masă cu părinții mei”.

Oana a mai spus, cu tristețe: ”Ei nu au mai putut să mențină o relație, măcar de prietenie, el nu a vrut deloc lucrul ăsta și nu o să îl înțeleg niciodată de ce. Pentru mine a fost o durere foarte mare. S-au mai întâlnit o singură data, la nunta mea. Pentru mine a fost foarte greu. Mama era singură la o masă, el cu familia lui la altă masă și a fost cumplit de greu pentru mine. Și va fi în continuare. Pe mine m-a durut foarte tare atunci, și eu mă despărțisem, și ei la fel. După un an, mi-am revenit, pentru că m-am dus la doctor”.