Oana Pellea, mesaj superb pentru tatăl ei. Amza Pellea ar fi împlinit, miercuri, 90 de ani

Nicu Stan 07.04.2021, 14:53

Oana Pellea, mesaj superb pentru tatăl ei. Amza Pellea ar fi împlinit, miercuri, 90 de ani, iar fiica lui i-a făcut o declarație cutremurătoare. Ce a spus actrița, citiți în articolul de mai jos.

Oana Pellea, mesaj cutremurător pentru Amza Pellea. Actorul ar fi împlinit 90 de ani astăzi

Actrița Oana Pellea a transmis un mesaj cutremurător în memoria tatălui ei. Celebrul actor Amza Pellea ar fi împlinit astăzi vârsta de 90 de ani.

Amza Pellea, actorul genial care a dat viaţă unor personaje de neuitat pe marele ecran, cum ar fi Nea Mărin sau Mihai Viteazul, s-a născut pe 7 aprilie 1931, la Băileşti. Din nefericire, a trăit doar 52 de ani, dar a lăsat în urmă, pe lângă marile roluri memorabile şi pe fiica lui, actriţa Oana Pellea.

Amza Pellea a murit la doar 52 de ani
Amza Pellea a murit la doar 52 de ani

Oana Pellea, mesaj de ziua tatălui ei

Astăzi, în ziua în care actorul ar fi împlinit 90 de ani, Oana Pellea a scris un mesaj cutremurător pe pagina proprie de socializare.

„Ai venit pe pământ acum 90 de ani într-o superbă zi de 7 aprilie. Ai venit să aduci bucurie oamenilor! Am fost 21 de ani împreună şi 38 de ani… tot împreună, dar… despărţiţi de oglinda timpului… Ai spus: “Timpul şterge … Da, dar el ştie să păstreze – ca nimeni altul – ceea ce nu trebuie pierdut… “ Ai dreptate. Timpul nu a şters nimic din iubirea noastră şi din dorul de tine…care mă arde de 38 de ani…zi de zi! La mulţi ani în amintirea celor care te iubesc! Te iubesc dintotdeauna pentru totdeauna ..dar asta o ştii! Ce frumos îţi sprijini obrazul de Lumină…”, a scris Oana Pellea pe pagina prorpie de Facebook.

Cum era omul Amza Pellea

Cu alte ocazii, fiica celebrului actor a vorbit despre acesta, povestind cum era Amza Pellea, atât pe scenă, precum și în viața de zi cu zi.

Amza a făcut parte din categoria artiştilor care «ard». Oriunde ar fi fost, dăruia atât de mult din el, din bucurie, din suflet şi din cinste, încât chiar toată viaţa lui «a ars». Şi acasă şi pe platourile de filmare şi la teatru şi la institut… A fost aşa, ca un izvor care tot dăruia. Şi consumul acesta de lumânare superbă l-a costat. Sau nu, pentru că eu cred că lucrurile se întâmplă aşa cum trebuie să se întâmple şi probabil că a trebuit să plece la 52 de ani“, a mai spus Oana Pellea.

Amza Pellea, mare iubitor de țară

Actrița a mai povestit despre Amza că era un adevărat patriot. ”Amza a adorat această ţară şi chiar a refuzat să plece, atunci când era bolnav, ca să se trateze la Paris. A zis că nu vrea să moară în afara ţării, că vrea să moară acasă.

A iubit acest popor, considera că este cea mai frumoasă ţară din lume şi cred că avea dreptate. Şi-ar fi dorit un viitor bun, un viitor cinstit, a crezut în steaua României, că într-o zi o să fie o ţară democratică, cu oameni frumoşi, cu oameni cinstiţi, cu oameni harnici. Da, a iubit România!“, mai amintea Oana Pellea.

Urmăriți Impact.ro și pe