Oana Mareș, nevoită să-i smulgă copilul din brațe preotului la botezul fiului ei. Povestea uluitoare. ”Îl eliberezi din degetele cu unghii încovoiate”

Cristian Cojocaru 02.02.2021, 16:14
Oana Mareș, nevoită să-i smulgă copilul din brațe preotului la botezul fiului ei. Povestea uluitoare. ”Îl eliberezi din degetele cu unghii încovoiate”

Prezentatoarea TV Oana Mareș a trăit mari emoții la botezul fiului său când a fost nevoită să smulgă copilul din brațele preotului. Preotul nu a respectat dorința vedetei, astfel că aceasta i-a ținut ”o predică de 20 de minute, pe voce de soprană combinată cu florăreasă” omului bisericii.

Oana Mareș a decis să smulgă copilul din mâinile preotului

Într-una dintre postările sale de pe Facebook, Oana Mareș își aduce aminte de cum s-au petrecut lucrurile la botezul fiului său, Nicolai. Vedeta în vârstă de 39 de ani, a stat cu sufletul la gură în 2012, atunci când s-a petrecut această întâmplare. Pentru că preotul nu i-a respectat indicațiile de a nu scufunda capul copilului în apă, prezentatoarea TV a decis să smulgă copilul din brațele părintelui care a oficiat botezul

„Păi ce faci, atunci când preotul, deși ascultă dorința părinților de a nu scufunda copilul în apă, hotărăște să le ofere un șoc emoțional și apucă bine de prunc, îl îndeasă adânc să-i spele păcatele neînfăptuite încă ( pe principiul te bat pentru ce o să faci), de trei ori? Mulți au dilema asta, foarte mulți au pățit-o.

Păi, vă răspund eu! În primul rând, stai pe lângă preot, nu lua distanță, mai ales dacă instinctele tale s-au activat. La prima mișcare greșită, te proptești bine în podea, să fixezi centrul de greutate și împingi cu toată forța namila astmatică cu miros de sângele Domnului sec fetească neagră, în timp ce prinzi copilul în brațe și-l eliberezi din degetele noduroase cu unghii înconvoiate.

Iei copilul, îl îmbraci rapid, mai ales dacă e frig, îl alini, să știe că este în siguranță, și apoi te apuci de bau baul care voia să-l spele de tot. Și te apuci bine de el și-i ții o predică de 20 de minute, pe voce de soprană combinată cu florăreasă, pe care nu o uită toată viața. Eu așa am făcut”, a povestit Oana Mareș, cu lux de amănunte.

Un bebeluș a murit după ce a fost scufundat în cristelniță. Mai mulți români au înaintat o petiție de a modifica ritualul
Un bebeluș a murit după ce a fost scufundat în cristelniță. Mai mulți români au înaintat o petiție de a modifica ritualul

O petiție online a fost înaintată pentru modificarea ritualului botezului

Oana Mareș a mai povestit că toți invitații au privit cu ochi mari cele întâmplate. Acesteia nu i-a păsat de nimeni, având în vedere că este mama copilului și are tot dreptul să își impună cerințele cu privire la fiul său. Vedeta mai este de părere că ea ”aprobă sau refuză orice ritual! Altfel, ești un inamic ce va fi mutilat și nimicit și urmărit de mine și pe lumea ailaltă”.

În cazul dramatic de la Suceava în care un bebeluș a murit după ce a fost scufundat în cristelniță, mai mulți români au înaintat o petiție. Această petiție cere modificare ritualului botezului și a fost semnată și de către Oana Mareș. Aceasta consideră că obiceiul nu va dispărea printr-o lege și că oamenii vor alege să se renunțe la acest obicei.

„Nu cerem anularea practicii Botezului, ci modificarea ei, astfel încât să fie prevenite aceste riscuri inutile și chiar absurde. Cum se poate face? Prin udarea simbolică a capului pruncului cu apa din cristelniță și nu cu smuceli. Moartea bebelușilor, fie și accidentală, din cauza unor astfel de practici greșite este o tragedie fără margini care aduce durere în loc de bucurie… Acest risc trebuie exclus de-acum înainte, iar Bucuria Botezului să triumfe!”, au scris inițiatorii petiției care a fost semnată de peste 30.000 de români.

Urmăriți Impact.ro și pe