Oamenii din șase județe ale Transilvaniei se plâng că li s-au stricat electrocasnicele. Ce s-a întâmplat, de fapt, chiar astăzi

Cristian Cojocaru 08.01.2021, 17:46
Oamenii din șase județe ale Transilvaniei se plâng că li s-au stricat electrocasnicele. Ce s-a întâmplat, de fapt, chiar astăzi

Oamenii mai multor județe din Transilvania au acuzat că, din cauza unor avarii, aparatele electroasnice s-au stricat. Aceștia așteaptă lămuriri cu privire la defecțiune dar și remedierea situației. Orașe precum Cluj și Sibiu au fost afectate de această situație.

Oamenii din șase județe au acuzat că li s-au stricat electrocasnicele

Presa locală din Sibiu a raportat întreruperi în alimentarea cu energie electrică în mare parte a orașului, în timp ce publicațiile din zona Transilvaniei vorbesc despre întreruperi de curent electric în tot nord-vestul țării. Dispeceratul național a căutat soluții pentru remedierea avariilor apărute.

Într-o postare a combinatului chimic Azomureș, s-a vorbit despre eliberarea unei cantități de substanțe chimice în aer, dar acest lucru nu ar trebui să provoace îngrijorare cetățenilor. Aceștia anunță că nu există pericol pentru angajații combinatului sau pentru comunitatea locală.

„Avaria din sistemul național de transport al energiei electrice a determinat oprirea mai multor instalații de pe platformă. Oprirea s-a desfășurat în condiții de siguranță. Vom reveni cu detalii. O întrerupere neașteptată a energiei electrice din sursă externă a determinat oprirea/punerea în siguranță a instalaților de pe platforma Azomureș. Drept urmare, în zona platformei poate fi observat un nor de culoare brun/roșcat, cauzat de oprirea uneia dintre instalațiile de producere a acidului azotic. Menționăm că nu există pericol pentru angajați și pentru comunitatea locală. Autoritățile cu atribuții în domeniu au fost anunțate”, a anunțat combinatul.

Oamenii din mai multe orașe au menționat faptul că această avarie majoră le-a stricat aparatele electrocasnice.
Oamenii din mai multe orașe au menționat faptul că această avarie majoră le-a stricat aparatele electrocasnice.

Șase județe au fost afectate

Șase județe au fost afectate de avaria la distribuția de energie electrică, printre acestea numărându-se Satu Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Cluj, Alba și Sibiu. Oamenii din orașele din regiunea Transilvaniei, Cluj-Napoca, Bistrița, Sibiu, Târgu-Mureș și Turda au acuzat faptul că această avarie majoră le-a stricat aparatele electrocasnice. Astfel, în mai multe orașe nu merg lifturile, semafoarele și alte instalații care sunt alimentate cu energie electrică.

Una dintre explicații ar fi că un stâlp de înaltă tensiune care aparține de Transelectrica ar fi cedat. Din cauza acestei defecțiuni au fost afectate atât rețelele de telefonie precum și internetul prin fibră optică. Transelectrica a menționat că se lucrează intens pentru a remedia avaria și a reduce disconfortul cetățenilor cât mai rapid cu putință.

„Este vorba despre o avarie de sistem pe interconexiuni. Deocamdată nu ştim exact cauzele, dar le vom analiza. Este o problemă zonală, în nord-vestul ţării. Alimentarea cu energie a fost restabilită aproape în totalitate în acest moment (la ora 16:20)”, au precizat responsabilii Transelectrica.

Urmăriți Impact.ro și pe