Oamenii cu care România se mândrește. Topul în care au fost introduși doi oameni de știință din Galați

Cristian Cojocaru 19.01.2021, 17:51
Oamenii cu care România se mândrește. Topul în care au fost introduși doi oameni de știință din Galați

Doi oameni de știință din Galați au ajuns într-un top internațional, fiind recunoscuți drept printre cei mai importanți oameni de știință din lume. Oamenii cu care România se mândrește sun recunoscuți pentru cercetările pe care le-au făcut în domeniu ingineriei și al constructiilor civile.

Oamenii de știință cu care România se mândrește peste hotare

Un top realizat de către Universitatea Stanford împreună cu Editura Elsevier and SciTech Strategis, Top World Ranking 2%, menționează aproximativ 160 de mii de nume ale cercetătorilor la nivel mondial, printre aceștia numărându-se și doi români din Galați. Cei doi sunt profesori la Universitatea ”Dunărea de Jos”, acum făcând parte dintre cei mai importanți oameni de știință la nivel mondial.

Academicianul Eugen Victor Cristian Rusu care este și directorul Școlilor Doctorale din Universitate împreună cu profesorul universitar dr. habil. Liliana Celia Rusu din cadrul  Facultății de Inginerie la Departamentul de Inginerie Mecanică, care aparține Universității ”Dunărea de Jos” au fost evaluați pentru lucrările în domeniile Energiei dar și cel al Ingineriei Civile.

Astfel, academicianului i-au fost evaluate peste 132 de lucrări în Energiei, în timp ce Lilianei Celiei Rusu i-au fost valorificate aproximativ 80 de lucrări în Inginerie Civilă,

„E onorant că ne găsim pe o listă cu cei mai valoroşi oameni de ştiinţă din lume. Sunt aproape 100 de nume din România şi mulţi dintre ei sunt colegii mei de la Academie. E o recunoaştere frumoasă, pe nişte criterii obiective, a cercetării în domeniu”, a explicat prof. univ. dr. Eugen Rusu.

Cei doi oameni se află printre puținii specialiști din lume care se ocupă de analiza valurilor
Cei doi oameni se află printre puținii specialiști din lume care se ocupă de analiza valurilor

Topul a analizat aproximativ 7 milioane de oameni de știință

Cei doi oameni se află printre puținii specialiști din lume care se ocupă de analiza valurilor. Profesorii din cadrul universității ”Dunărea de Jos” colaborează amândoi cu Centrul de Tehnologie Marină și Inginerie Oceanică (CENTEC) din Lisabona, capitala Portugaliei. Totodată, academicianul Eugen Rusu este și primul est-european care a primit o invitație din partea NATO pentru a lucra la Centrul de Cercetări Subacvatice din cadrul instituției din Italia.

Bogata sa experiență de lucru în instituțiile internaționale l-au desemnat începând cu 2012 ca expert evaluator internațional din cadrul Comisiei Europene în domeniu energiei regenerabil în mediul marin. Mai mulți indicatori au fost luați în considerare de către Top World Ranking 2% care a analizat nu mai puțin de 7 milioane de oameni de știință activanți în 22 de domenii de o mare importanță. Domeniile avute în vedere de acest top au fost chimie, inginerie, economie și afaceri dar și altele, din intervalul 1996 – 2019. O bază de date incredibil de mare a celor mai importante articole scrise la nivel mondial în știință.

Urmăriți Impact.ro și pe