SPECIAL

Oameni obișnuiți care au devenit milionari în urma unor descoperiri uluitoare

Dan Mlădinoiu 07.01.2022, 13:38
Oameni obișnuiți care au devenit milionari în urma unor descoperiri uluitoare

Pentru ca un om om obișnuit să devină milionar, trebuie să muncească mult, să fie un profesionist autentic sau busola destinului să-i indice locul și timpul potrivit necesare unei descoperi fabuloase. De-a lungul timpului s-a întâmplat ca unii „frați ai norocului” să scoată la lumină comori valorând sume fabuloase, îmbogățindu-se într-o clipă. Evident, în astfel de cazuri, șansa a jucat un rol hotărâtor.

Descoperiri care i-au făcut milionari pe unii oameni de rând

În septembrie 2021, un pescar thailandez a făcut o descoperire stranie pe plaja din apropierea casei sale. Era vorba de 30 de kg de vărsături de balenă, pe care a reușit să le vândă pentru un milion de dolari americani. De fapt, această substanță secretată de sistemul digestiv al balenelor se numește „chihlimbar” sau „aur plutitor” și este un material rar, deosebit de căutat, râvnit chiar.

În cazul de față, de către specialiștii din domeniul parfumurilor.
Respectivul compus organic poate fi mixat, conferindu-i parfumului o notă distinctivă și o durată extinsă de folosire. Grație acestei descoperiri, pescarul s-a retras din activitatea căreia îi dedicase mulți ani din viață.

Oameni care au devenit milionari din intamplare
Oameni care au devenit milionari din intamplare

Ce au descoperit, de fapt, niște adolescenți într-o casă veche

În timp ce se jucau într-o casă abandonată din Pennsylvania, Statele Unite, un grup de tineri au găsit mai multe monede vechi pe podea, lângă o gaură din perete. Atunci când le-au spus părinților despre aflarea banilor, aceștia s-au hotărât să dărâme zidul ruinei.

Astfel, s-au prăvălit la vedere sute de monede inestimabile pentru moment. Multe dintre piesele de natură numismată valorau cel puțin 200.000 de dolari. Descoperitorii și le-au însușit în întregime.

Omul care a descoperit un puternic adeziv

Un chimist, pe numele său, Harry Coover, a inventat fără să vrea o substanță deosebit de utilă, care l-a făcut foarte, foarte bogat. În timp ce dezvolta noi materiale pentru a perfecționa amplasarea vizoarelor (cătărilor) de pistol, Coover a descoperit cianoacrilatul, un tip de lipici foarte puternic ce este folosit și astăzi cu succes.

Unde se afla una dintre primele copii ale Declarației de Independență

După cum se cunoaște, în 1776 a fost semnată Declarația de Independență a Statelor Unite. Ea a fost tipărită în 200 de exemplare pentru a difuza mesajul către națiune. Până astăzi, au rezistat timpului foarte puține exemplare. Unul dintre ele a fost găsit în 1990 absolut întâmplător. Un bărbat care cumpărase un tablou vechi pentru a-i recupera rama, a descoperit sub pânza acestuia, într-o perfectă stare de conservare, una dintre copiile valorosului document. A vândut-o la licitație contra frumoasei sume de 2,42 milioane de dolari.

Tipul care a găsit accidental un tablou de un milion de dolari

În 1999, un domn se distra liniștit cu un joc de societate despre artă. A constatat că unul dintre tablourile imprimate pe cărți de joc semăna aproape perfect cu cel pe care îl avea acasă și pe care-l cumpărase pentru a ascunde o gaură din perete.

A observat inspirat asemănarea, deoarece pictura era, de fapt, una dintre lucrările pierdute ale lui Martin Johnson Heade, un cunoscut artist american. Lucrarea a fost cumpărată de Muzeul din Houston (Texas), pentru suma de un milion de dolari.

Cum a găsit aur un bărbat ce căuta un ciocan

În 1992, un fermier își lucra în liniște câmpul când și-a dat seama că a pierdut ciocanul în timp ce ara. Astfel, l-a rugat pe un prieten să vină cu detectorul de metale pentru a-l ajuta să-și găsească unealta. Atunci când amicul și-a pus în folosință aparatul, un sunet strident i-a atras atenția. A început să sape în locul indicat. În locul banalului ciocan, acesta a scos la suprafață 27 kg de monede și obiecte din aur și argint, datând din timpul cuceririi romane a Marii Britanii. Drept compensație pentru descoperirea sa, guvernul britanic i-a oferit 2,5 milioane de dolari pe care i-a împărțit, firesc, cu prietenul său fermier.

Adolescentul care a inventat gheața de apă

În anul 1905, Frank Epperson avea 11 ani și locuia în San Francisco (California). Într-o seară a lăsat afară, într-un vas, un amestec de apă dintr-un sifon și o pudră dulce. A doua zi a obsevat că acel conținut a înghețat și s-a transformat în înghețată. 20 de ani mai târziu, tânărul a depus un brevet pentru a-și proteja invenția, căreia i-a dat numele de „Popsicle”.

Ulterior, a vândut patentul de fabricație firmei Unilever, astăzi Popsicle fiind un brand cunoscut tuturor americanilor. Titulatura este folosită și ca substantiv comun pentru popsicles.

Descoperirea unei căști romane

În 2010, un fermier a găsit în Regatul Unit, cu ajutorul unui detector de metale, o adevărată comoară sub forma unui coif ceremonial roman din bronz.

Avantajul omului norocos consta în faptul că acest tip de obiect nu era considerat o comoară de patrimoniu național, astfel că putea fi vândut oricărui colecționar. Omul a scos casca la licitație, câștigând suma de 3,6 milioane de dolari.

Unul dintre ultimele ouă Fabergé găsit într-o piață de vechituri

Printre cele mai faimoase opere de artă dispărute din lume, se află renumitele ouă Fabergé. Respectivele comori ale familiei țariste Romanov au dispărut parțial după Revoluția Rusă din 1917. În anul 2014, un american a găsit una dintre aceste rarități într-o piață de vechituri.

Apoi, s-a gândit că merită să investească 14.000 de dolari pentru a o topi și a colecta aurul și pietrele prețioase care o înveleau. După câteva căutări pe internet, bărbatul și-a dat seama că oamenii sunt dispuși să achite multe milioane pentru descoperirea sa.

Un bărbat a păstrat o piatră prețioasă, fără a-i cunoaște valoarea, timp de 14 ani

În timp ce lucra într-o mină, un bărbat a găsit o piatră deosebit de frumoasă și a decis să o ia acasă ca suvenir. 14 ani mai târziu i-a arătat-o unui specialist geolog.

Astfel, a aflat că este un opal negru foarte rar în valoare de cel puțin trei milioane de dolari. Interesant este că păstrase o asemenea comoară vreme de 14 ani, pe un bufet lângă fotografiile de familie. (sursă: nation.lk)

Urmăriți Impact.ro și pe