EXCLUSIV

O vedetă din România și-a amânat nunta din cauza ratelor. Cu cât i-a crescut rata la bancă, pentru apartamentul de 200.000 de euro: ”Până la 70 de ani, poate achit!”. Exclusiv

Simona Ecovoiu 01.05.2023, 20:33

Olga Bălan se vede nevoită să amâne, pentru anul viitor, nunta cu fotograful Dragoș Zaharia. Artista ne-a vorbit, exclusiv pentru Impact.ro, despre marile scumpiri, din Italia, unde deține un apartament, cumpărat în rate, dar și despre contractele sale, în muzică și în cinematografie.

Olga Bălan și-a amânat nunta și din cauza marilor scumpiri din Italia

Olga Bălan spera să facă, în această vară, nunta cu iubitul ei, fotograful Dragoș Zaharia. Se vede însă nevoită să mai amâne marele eveniment.

Are contracte și nu ar vrea să renunțe la niciunul, mai ales că totul s-a scumpit, după pandemie: ”Deocamdată, nu facem nunta, anul acesta, nu avem când.

În iunie, eu și Dragoș plecăm în Italia, cu proiecte importante, de film și de muzică, ne întoarcem cam pe 15 septembrie, în România. Când avem de lucru, nu putem refuza.

Poate că, la anul, voi îmbrăca rochia de mireasă, încă nu suntem deciși unde vom face petrecerea, aici, sau în Italia. Suntem de 5 ani împreună, și tot zicem ba că ne luăm la anul, ba, anul următor. Acum suntem tare prinși cu treabă”, ne-a mai spus ea, pentru Impact.ro.

Olga Balan si Dragos Zaharia
Olga Balan si Dragos Zaharia

Cu cât i s-a majorat rata la bancă, pentru apartamentul ei de 200.000 de euro, din Italia

Olga Bălan ne-a vorbit și despre scumpirile din Italia, despre creșterea ratei la bancă, pentru apartamentul cumpărat, în vremurile bune, când câștiga foarte bine: ”Mai am datorii la bancă, plătesc rate, ca toată lumea.

Cred că ajung la 70 de ani cu plătitul, până atunci cred că achit. Au crescut foarte mult ratele, de aceea nu vrem să renunțăm la niciun proiect bun. Mi-a crescut rata cu 300 de euro, acum, după pandemie, am de plătit lunar 1.000 de euro.

Chiriași nu vreau, nu am închiriat niciodată, nu este o lege prea bună în Italia. Acolo, dacă respectivii fac și copii nu mai ies din casa ta. Dar, Dumnezeu e sus, muncim, tot înainte!

Apartamentul e foarte frumos, intră soarele în casă, de dimineață până seară, e situat la 36 de km de Roma, într-un orășel frumos, care are și o parte istorică. Am dat pe el 200.000 de euro, foarte mult.

Recunosc, am greșit, l-am cumpărat în perioada de aur, ca să zic așa, când ne mergea bine financiar. Acum, e perioada de tinichea. Dacă e să-l vând, iau doar jumătate din preț. Dumnezeu așa o vrea, să mă aflu cu un picior în România, și cu altul în Italia. Se și spune: ”Schimbi locul, schimbi norocul!””.

Cât costă o pâine, în Italia, după pandemie

Și prețurile la mâncare au luat-o razna, în Italia, acolo unde Olga Bălan locuiește o mare parte din an: ”Prețurile au crescut, la mâncare, peste tot în lume, dar și în Italia.

O pâine costă acolo 2,5 euro, cam aproape un kilogram. Este însă mai bună, în comparație cu cea de România, mai gustoasă, știu cum să o prepare, sunt mai buni italienii, la rețetele culinare”.

Din ce câștigă bani, în România

Olga Bălan muncește foarte mult, ca să acopere toate plățile, inclusiv chiria apartamentului din București. Ea ne-a vorbit despre meseria de profesor de canto și de actorie, dar și despre stadiul muzicii românești: ”Sunt profesoară de canto și de actorie. Stadiul muzicii românești, din păcate, nu e bun. Am ajuns varză, din punctul acesta de vedere.

Îmi plac artiștii vechi, care știu să cânte. Îmi plac Marcel Pavel, Luminița Anghel, Monica Anghel, care fac eforturi să reziste. Mă bucur că reușesc să meargă înainte, pentru că valorile nu mai există, destrăbălarea e pe primul loc. Iar dacă e cânți cu adevărat nu te ia nimeni în seamă. La școala de muzică încercăm să îi facem pe copii să înțeleagă care e muzica adevărată și să o ia pe un drum serios, să facă muzică bună, de calitate”.

Nu acceptă orice contract: ”Nici măcar pentru ratele bancare”

Olga Bălan, solistă și actriță, mai susține, pentru Impact.ro, că nu acceptă orice contract, mai ales dacă nu o pune în valoare: ”Aștept din nou să joc în filme, în Italia, ultimul făcut este în 2020. Dar, nu accept orice rol. Dacă nu e ce mi-aș dori, ce mi s-ar potrivi, nu-l iau nici măcar ca să-mi achit ratele la bancă.

Asta e, trebuie să-mi și placă. Lasă, banul îl scot eu și din alt parte! Sunt profesoară de canto, de actorie, lucrez foarte mult, sunt foarte mulțumită, fac muzică, scot, în curând, și un videoclip, la o piesă compusă de mine.

E regizat de Dragoș Zaharia, iubitul meu. Prefer însă să stau acasă, dacă nu e un eveniment de calitate. Dacă fac un lucru care nu-mi place, nu dau tot ce trebuie, nu strălucesc, deci nu mă pune în valoare. De ce să accept orice, doar ca să-mi mai pun 5 lei în buzunar? Mai bine creez, eu și scriu, compun. Nu sunt obligată să cânt și să ascult manele ca să câștig bani”.

Citește și Actrița Olga Bălan, țintuită la pat de șase zile: „Am fost rău, nu mai puteam să respir”. Ce a pățit și de ce evită spitalele din România. EXCLUSIV!

Olga Bălan a jucat în comedia ”Paradisul în direct”

A debutat ca artistă, pe scena Teatrului de revistă ”Constantin Tănase”, din București, iar în 1995 a primit un rol în comedia ”Paradisul în direct”. În cei 26 de ani, în care a locuit doar în Italia, la Roma, Olga Bălan a fost invitată la show-urile de televiziune Rai și Mediaset.

După revenirea în România, a devenit profesor de canto și de actorie la o școală de muzică din București. Pe perioada pandemiei, a fost gazda emisiunii „Olga și viața la palat”, difuzată de TVR Cluj, realizată cu Dragoș Zaharia.

Producția tv este dedicată acestui loc istoric numit, odinioară, și Edenul Transilvaniei, Palatul Brukenthal, din orașul Avrig, reședința de vară a Baronului Samuel von Brukenthal.

Citește și Motivul pentru care actrița Olga Bălan, răsfățata regizorilor italieni, evită să gătească sarmale de Sărbători: „Mai bine ne plimbăm”. VIDEO EXCLUSIV!

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...