O stație de autobuz din Iași a fost mutată din cauza unui fast-food. Cum s-a ajuns aici

Stan Filon 12.01.2023, 15:12
O stație de autobuz din Iași a fost mutată din cauza unui fast-food. Cum s-a ajuns aici

Multinaționalele au prioritate în România, după cum s-a văzut cu ochiul liber în Iași, acolo unde o stație de autobuz a fost mutată cu câteva zeci de metri, doar pentru a face loc pentru parcarea la un lanț american de restaurante foarte cunoscut.

O stație de autobuz din Iași a fost mutată din cauza unui fast-food

Autoritățile locale din Iași au stârnit furia localnicilor, după ce au mutat pur și simplu o stație de autobuz la câteva zeci de metri față de locul inițial, unde era amplasată de zeci de ani, doar pentru a face loc parcării la un restaurant McDonald’s.

Ieșenii dornici să consume produsele lanțului american de fast food obișnuiau să parcheze în stația de autobuz, pentru a aștepta intrarea la drive-in-ul restaurantului american. Astfel, stația de autobuz era mai mereu blocată de autoturisme, iar călătorii erau nevoiți să urce în autobuze ocolind mașinile respective. Într-un final, autoritățile locale au decis să mute stația de autobuz, iar călătorii sunt nevoiți acum să meargă zeci de metri pentru a aștepta autobuzul.

O statie de autobuz din Iasi a fost mutata din cauza unui fast-food
O statie de autobuz din Iasi a fost mutata din cauza unui fast-food

„Decizia aparține autorităților locale”

„Stația de la Gară, în care opresc autobuzele de pe traseele 19, 30, 30b și 36, pe sensul de mers către Podul de Piatră, a fost mutată cu câteva zeci de metri înspre Pasajul Alexandru cel Bun. Decizia aparține autorităților locale, ca urmare a blocajului produs zilnic în vechea stație de autoturisme aflate în așteptare pentru a intra la un restaurant de tip drive-in”, este anunțul Companiei de Transport Public din Iași.

Schimbarea a stârnit valuri de revoltă printre internauți. Cei mai mulți au acuzat adminsitrația locală de slugărnicie față de compania originară din SUA.

„Deci nu interzici oprirea ilegală a mașinilor în stația de autobuz, ci muți stația? Asta da imbecilitate!”, „MEC-ul câștigă în fața unei instituții locale. O idee idioată zic eu. MEC-ul trebuia să vină cu noi modificări, nu autoritățile!”, „Rușine pentru această decizie! Cât trebuie să mergem printre mașini să ajungem la trecerea de pietoni? Ale cui interese le serviți? În niciun caz ale călătorului!”.

„Încă o dată autoritățile locale dau dovadă de ipocrizie și ne demonstrează că atenția lor e îndreptată în continuare către bunăstarea autoturismelor din orașe. Încep a se lăuda cu postări cu tot felul de machete 3D cu piste de biciclete, zone pietonale, luate probabil de pe Google, apoi vin cu decizia asta”, „Mai mare rușinea. În orice oraș civilizat dispărea maghernița celor de la Mc. Dar rezultatul lașității voastre se va vedea la vot!”. Sunt doar câteva dintre mesajele internauților.

De ce refuză să mai cânte Angela Similea?
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...