Motivul pentru care suspectul din asasinatul de la Iași a fost dus la Socola. Decizia luată de autorități

Ana Anitoiu, Ionuț Vieru 07.01.2022, 17:28
Motivul pentru care suspectul din asasinatul de la Iași a fost dus la Socola. Decizia luată de autorități

Suspectul din asasinatul de la Iași a fost dus la Institutul de Psihiatrie „Socola”. Autoritățile au hotărât că este necesară internarea presupusului criminal al celor doi studenți care au fost găsiți uciși în luna decembrie, în cartierul Moara de Vânt. Avocata marocanului Ahmed Sami El Bourkadi susține că acesta este nevinovat și că anchetatorii ar trebui să cerceteze istoricul victimelor.

De ce a fost dus la Socola suspectul din asasinatul de la Iași

În ziua de joi, 9 decembrie, Ahmed Sami El Bourkadi ar fi ucis doi studenți la Facultatea de Medicină și Farmacie din Iași, ale căror trupuri au fost abia în noaptea de 10 spre 11 decembrie. După ce ar fi comis crima, el s-ar fi dus la spital ca să ceară îngrijiri medicale, deoarece s-ar fi tăiat la o mână.

Autoritățile au decis ca după ce a petrecut un timp în Arestul Inspectoratului de Poliție Județean Iași, presupusul criminal să ajungă la Institutul de Psihiatrie „Socola”, pe mâinile comisiei de expertiză medico-legală psihiatrică, ce aparține de Institutul de Medicină Legală Iași. Scopul este să se afle dacă tânărul este în deplinătatea facultăților mintale, potrivit bzi.ro.

Motivul pentru care suspectul din asasinatul de la Iasi a fost dus la Socola
Suspectul din asasinatul de la Iasi, dus la Socola

Suspectul din asasinatul de la Iași s-ar teme pentru viața lui

În tot acest timp, părinții uneia dintre victime, Youssef Ajniyah, așteaptă să afle dacă suspectul va fi acuzat de omor. Aceștia au cerut lămuriri de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași. De cealaltă parte, avocata presupusului criminal, Raluca Andrei, a dat de înțeles că tânărul marocan se teme pentru viața lui.

„Ahmed Sami El Bourkadi este bucuros că, momentan, e în arest și nu sub vreo altă măsură”, a declarat avocata Raluca Andrei, cea care îl reprezintă pe studentul Ahmed Sami El Bourkadi, suspectat de omor. Ea susține că tânărul a ajuns principalul suspect în acest caz doar pentru că a fost în casa amicului său, Youssef Ajniyah, și că adevăratul criminal ar fi în libertate.

Avocata suspectului de crimă susține că au existat motivații puternice

De asemenea, avocata Raluca Andrei susține că în spatele celor două crime, pe care nu le-ar fi comis clientul ei, ci o altă persoană, s-ar fi aflat motivații puternice, și că anchetatorii ar trebui să cerceteze istoricul victimelor. Vezi și cum ar fi fost comis asasinatul de la Iași, de fapt!

„În zona complexului rezidențial (de pe Moara de Vânt – n.r.) există camere de supraveghere. Cu siguranță pe acele camere se văd persoanele care au trecut pe acolo și pe care vecinii le descriu, dar și cu ce haine era îmbrăcat clientul meu. Se va vedea foarte clar cu ce haine a mers prin oraș, pe unde a fost. Au fost audiați toți vecinii, au fost audiați colegii și apropiații, au fost audiați prietenii lui Youssef, au fost audiate rudele fetei.

(…) declarațiile date de doi vecini sunt foarte importante și relevante pentru situația noastră. Trebuie să așteptăm probele ADN, care cred eu că vor lămuri cauza. Nu pot eu să îi învăț pe anchetatori cum să-și facă treaba, numai că ei ar trebui să caute în istoricul victimei și ar trebui să caute arma crimei, pentru că este o chestie total atipică: și zonele în care s-a lovit!”, a spus avocata Raluca Andrei.

Avocata presupusului criminal a precizat că una dintre victime, studentul marocan Youssef Ajniyah, avea întotdeauna sume mari de bani și că ar fi rulat în permanență 9.000, 10.000, 12.000 de euro. Tânărul ar fi dat bani cu împrumut, dar fără să-i mai ceară înapoi. Vezi și alte declarații ale avocatei suspectului din asasinatul de la Iași!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...