Un pompier din Botoșani va alerga 220 de kilometri la Ultra Bolivia Race pentru a susține cauza copiilor cu autism. Când se va desfășura cursa

Daniela Alexandru 17.08.2021, 17:08
Un pompier din Botoșani va alerga 220 de kilometri la Ultra Bolivia Race pentru a susține cauza copiilor cu autism. Când se va desfășura cursa

Un pompier din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani va alerga la maratonul „Ultra Bolivia Race” pentru a susține cauza copiilor cu autism. Pompierul va pleca pe 10 septembrie spre Bolivia, pentru a avea o perioadă de timp de aclimatizare. Ultra-maratonul se va desfășura între 20 și 26 septembrie.

Un pompier din Botoșani va alerga 220 de kilometri la Ultra Bolivia Race

Pompierul Iulian Rotariu va alerga 220 de kilometri în șapte zile, la altitudinea de peste 4200 de metri, pe platoul Altiplano din Anzii Cordilieri. Cursa este, bineînțeles, una dificilă, atât din punctul de vedere al traseului dificil, cât și a faptului că la mulți metri altitudine oxigenarea corpului nu se mai face corect. Însă Iulian Rotariu, în vârstă de 45 de ani, speră că va reuși să parcurgă cele șapte etape ale ultra-maratonului și că va încheia cu bine cursa.

În 2020, pompierul botoșănean a câștigat ultra-maratonul „The Ultra Asia Race” care s-a desfășurat, între 9 şi 12 martie, în Vietnam. În plus, în noiembrie 2019, el a câştigat şi ultra-maratonul „Ultra Africa Race”, desfăşurat în Mozambic, după ce a alergat 200 de kilometri în cinci zile.

Un pompier din Botosani va alerga 220 de kilometri la Ultra Bolivia Race
Iulian Rotariu

Scopul său este unul nobil. Va alerga pentru a-i susține pe copiii cu autism

Voi pleca pe 10 septembrie. Voi face 37 de ore cu avionul de la momentul urcării în el şi până cobor în capitala La Paz. Eu voi pleca pe 10, dar deja echipa Germaniei este deja acolo de pe 1 august. Ei fac aclimatizare, care este una foarte grea. Eu în perioada asta am fost la pregătire doar trei zile pe Vârful Omu şi am dormit în faţa cabanei şi m-a durut capul.

Nici nu vreau să mă gândesc cum va fi la 4.200 de metri. Ziua vor fi 28-30 de grade, iar noaptea minus 10. Să îmi dea Dumnezeu să am minte limpede şi să pod alerga. Speră că voi duce la bun sfârșit cursa, a declarat, pentru Agerpres, Iulian Rotariu.

Participanții la cursă își vor asigura, din banii proprii, hrana și echipamentele obligatorii și pe cele personale.

Urmăriți Impact.ro și pe