O reacție nervoasă. Ce spune Ambasadei Rusiei la București despre starea de sănătate a lui Putin

Mihnea Tălău 18.05.2022, 20:02
O reacție nervoasă. Ce spune Ambasadei Rusiei la București despre starea de sănătate a lui Putin

Ambasada Rusiei la București scrâșnește din dinți în urma informațiilor apărute în presa internațională, dar mai ales în cea din România, conform cărora starea de sănătate a liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, este una precară.

Ambasada Rusiei în România își face datoria dezinformării

Miercuri, ambasada, pe pagina sa oficială de Facebook, a afirmat că informațiile apărute despre starea de sănătate a liderului de la Kremlin sunt la fel de false precum cele despre masacrele comise de armata rusă asupra civililor. Într-un registru care se vrea ironic, ambasada mulțumește celor care și-au exprimat dorința de a „ajuta vindecării” președintelui Rusiei, Vladimir Putin.

Nu în ultimul a urat „sincer” sănătate tuturor oamenilor simpatizanți și grijulii „care ne-au scris”.

„În atenția abonaților noștri

Le suntem recunoscători celor care și-au exprimat dorința de a „ajuta vindecării” Președintelui Rusiei Vladimir Putin, inclusiv chiar și de a deveni un donator dacă va trebui. Vă îndemnăm să nu vă faceți griji pentru sănătatea domnului Președinte, întrucât zvonurile și speculațiile presei occidentale, din păcate, des replicate și în România, despre boala Șefului Statului rus sunt la fel de neadevărate ca și falsurile care apar constant despre, să zicem, „masacrele” efectuate de către trupele ruse asupra civililor din Bucea, Borodianka și alte localitățile Ucrainei.
Angajații Ambasadei, la rândul lor, urează sincer sănătate tuturor oamenilor simpatizanți și grijulii care ne-au scris”, este mesajul postat pe pagina de Facebook  a Ambasadei Rusiei la București.

Semne evidente ale unei boli grave

Despre liderul de la Moscova presa a relatat că acesta s-a afla într-o fază terminală de cancer, fiind operat, de urgență, cu câteva zile în urmă.

Zvonurile au fost alimentate de faptul că într-o discuție cu ministrul Apărării, Serghei Șoigu, Putin s-a ținut încrâncenat de masă, iar la întrunirea cu liderul din Belarus, Aleksandr Lukanșenko, mâna sa tremura, vizibil, incontrolabil.

Nu în ultimul rând, la parada din 9 mai de la Moscova, Vladimir Putin a părut imobil, cu un mers schiopătat și cu mâna dreaptă atârnându-i.

Semnele evidente de boală au fost intens analizate de specialiști, avansânudu-se chiar ideea ca ar putea fi înlocuit în viața publică de către o sosie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...