O profesoară din Bihor a lăsat camera deschisă la telefon în timpul unei şedinţe importante. Ce s-a văzut întrece orice imaginaţie

Ana Anitoiu, Ioana Nicolae 21.04.2021, 10:38
O profesoară din Bihor a lăsat camera deschisă la telefon în timpul unei şedinţe importante. Ce s-a văzut întrece orice imaginaţie

O profesoară din Bihor a lăsat deschisă camera telefonului ei mobil din greșeală, în timpul unei şedinţe importante. Ce s-a văzut întrece orice imaginaţie. Cadrul didactic a observat târziu ce gafă a comis, după ce toți participanții au putut să vadă ce făcea ea când un secretar de stat din Ministerul Educației îi vorbea.

Ședință importantă pentru profesorii din Bihor

Sorin Ion, secretarul de stat din Ministerul Educaţiei, a organizat o conferinţă online pentru a-i convinge pe toți profesorii din Bihor să se vaccineze împotriva coronavirusului. La ședință au participat toţi directorii și cadrele didactice din acest județ.

”Bună ziua, mă numesc Sorin şi sunt vaccinat, cu rapel, şi am anticorpi cât să dau şi altora. Mă simt mai în siguranţă de când am rezultatul testului de anticorpi”, a declarat el, pe un ton glumeţ, adăugând şi că nu are semnal mai bun la telefon, nici degete în plus, din cauza vaccinului, făcând aluzie la conspiraţiile referitoare la imunizarea împotriva coronavirusului.

O profesoara din Bihor a lasat camera deschisa la telefon in timpul unei sedinte importante. Ce s-a vazut intrece orice imaginatie
Profesoara din Bihor, in timpul sedintei

Ce făcea profesoara din Bihor în timpul ședinței

Toată lumea care a participat la ședință a avut parte de o surpriză, după ce o profesoară a uitat camera video deschisă. Cea mai mare surpriză a fost însă chiar pentru ea, atunci când a observat ce greșeală a făcut.

Femeia și-a sprijinit telefonul mobil de o cutie cu smântână și s-a apucat de treabă. Profesoara a început să gătească o ciorbă. A curățat legumele, a fumat o țigară, după care a ieșit puțin din bucătărie. Abia la întoarcere, și-a dat seama ce a făcut și a închis repede camera video, conform ebihoreanul.ro.

Câți profesori s-au vaccinat anti-Covid-19 în Bihor

Conform inspectorului general Virgil Blage, până în prezent, dintre cele 6.842 de cadre didactice din Bihor, 3.206 (adică 46,86% din total) s-au înscris pe platforma RoVaccinare, iar 2.173 (31,75% din total) s-au şi vaccinat împotriva coronavirusului. Acesta a precizat că 411 de profesori din judeţ au fost diagnosticați cu Covid-19.

De asemenea, în rândul personalului auxiliar din şcolile județului Bihor, ce însumează 694 de persoane, s-au înscris pe platforma de vaccinare 338 (adică 48,7%), iar 214 (30,83%) s-au şi vaccinat anti-Covid-19, în timp ce 59 au fost testaţi pozitiv de la începutul pandemiei de coronavirus. În rândul personalului nedidactic, scepticismul este și mai mare. Din cei 1.696 de angajaţi, doar 581 (34,25%) vor să se imunizeze şi 371 dintre aceştia (21,85%) au fost deja vaccinați. Conform inspectorului general, în total, 76 de angajaţi nedidactici din Bihor au fost confirmaţi cu Covid-19.

Ministrul Educației, veste pentru profesorii care nu vor să se vaccineze

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat recent că deși vaccinarea anti-Covid-19 este un act voluntar, acesta este totodată un act de responsabilitate. Oficialul a precizat că din punctul său de vedere imunizarea este singura soluție pentru a fi pus capăt pandemiei de coronavirus și a dezvăluit ce decizie este luată în calcul, în contextul unei presiuni tot mai mari din partea părinților.

”E o presiune din ce în ce mai mare din partea părinților, sigur, fiecare e îndreptățit să aibă propriile îngrijorări, de a solicita reluarea școlii cu prezență fizică doar cu cadrele didactice vaccinate. Este această presiune care s-ar putea să ne ducă la un moment dat… cu tot dragul, colegii cadre didactice care nu sunt vaccinate vor preda online, chiar dacă în școala respectivă vor fi activități cu prezență fizică. Este o ipoteză, e bine să ne gândim la toate ipotezele. Depinde cât de mare va fi presiunea în acest sens, justificată, dintr-o perspectivă. Perspectivele sunt multiple.”, a spus ministrul Educației.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...