Ce se întâmplă cu profesorii care nu s-au vaccinat. Ministrul Educației a dat vestea rea pentru dascăli

Cristian Cojocaru 13.04.2021, 18:50
Ce se întâmplă cu profesorii care nu s-au vaccinat. Ministrul Educației a dat vestea rea pentru dascăli

În timp ce se afla la Ploiești, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a afirmat că situația cu privire la profesorii care nu s-au vaccinat, creează mai multă presiune pe minister din partea părinților. Acest a mai adăugat totodată că vaccinarea este un act voluntar dar și unul de responsabilitate.

Profesorii care nu s-au vaccinat priviți cu ochi răi de părinți

În cadrul declarație de astăzi, Sorin Cîmpeanu a afirmat că imunizarea, deși este un act voluntar, reprezintă totodată și o responsabilitate, astfel că rămâne în continuare singura soluție pentru a se încheia această criză sanitară. Ministrul Educației a mai atras atenția asupra fapului că există “presiune din ce în ce mai mare din partea părinților”, în cazul reluării prezenței fizice în școli, astfel că ”doar cu cadrele didactice vaccinate”. Sorin Cîmpeanu a afirmat că din familia sa fac parte trei cadre didactice, și toate au ales imunizarea împotriva Covid-19.

“Vaccinarea este singura soluţie, cred că pentru oricine are un raţionament logic, pentru a încheia, rezolva această criză sanitară. (…) Vaccinarea este un act voluntar, un act de responsabilitate.

Înţelegem foarte bine, sunt colegi care au afecţiuni de ordin medical care îi împiedică să se vaccineze. Înţelegem şi reticenţele, reticenţe pe fond şi reticenţe generate de tot ceea ce se promovează în ultimul timp vizavi de un anumit tip de vaccin”, a spus ministrul, într-o conferinţă organizată la Ploiești.

Parintii vor ca in scoli sa predea doar profesorii
Parintii vor ca in scoli sa predea doar profesorii

Presiunea pe care părinții o pun asupra sistemului

Ministrul Educației a afirmat că nu are nici un fel de rezervă cu privire la nici un tip de vaccin anti-Covid. Membrii familiei sale care s-au vaccinat, li s-au administrat atât serul de la Pfizer cât și cel de la AstraZeneca. Cîmpeanu a mai adăugat faptul că păriniții pun presiune pe sistem ca la reluarea școlii să poată să se predea fizic doar de către profesorii vaccinați.

“E o presiune din ce în ce mai mare din partea părinților, sigur, fiecare e îndreptățit să aibă propriile îngrijorări, de a solicita reluarea școlii cu prezență fizică doar cu cadrele didactice vaccinate.

Este această presiune care s-ar putea să ne ducă la un moment dat… cu tot dragul, colegii cadre didactice care nu sunt vaccinate vor preda online, chiar dacă în școala respectivă vor fi activități cu prezență fizică. Este o ipoteză, e bine să ne gândim la toate ipotezele. Depinde cât de mare va fi presiunea în acest sens, justificată, dintr-o perspectivă. Perspectivele sunt multiple.”, a afirmat ministrul Educației.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI