O primăriță PSD și soțul ei, reținuți pentru tentativă de omor asupra unui fost procuror. A fost bătut cu un cleşte de tăiat lanţuri

Elena Avramescu 05.11.2021, 09:33
O primăriță PSD și soțul ei, reținuți pentru tentativă de omor asupra unui fost procuror. A fost bătut cu un cleşte de tăiat lanţuri

Joi seara, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor s-a pronunţat cu privire la propunerea de arestare preventivă pe numele Liviei Bârlău, primăriţa PSD a comunei Brusturi, şi a soţului acesteia, Petrică Bârlău. Amândoi sunt acuzaţi de tentativă la omor asupra fostului procuror Ioan Bodogai, care a fost desfigurat în bătaie.

O primăriță PSD și soțul ei, reținuți pentru tentativă de omor

Se pare că fostul procuror a fost lovit cu un clește de tăiat lanțuri până ce l-au desfigurat. Incidentul nefericit a avut loc la data de 29 septembrie, în intervalul 13:30-14:00, în incinta unei firme din Brusturi unde funcționeaza și un depozit pentru materiale de construcții. Totul a început după un schimb de replici și acuze reciproce între Bodogai și soțul primăriței, Petrica Barlau.

Din mijloacele de proba administrate in cauza s-a retinut ca la data de 29.09.2021, in jurul orelor 13:30 – 14:00, in timp ce persoana vatamata B. I. in varsta de 62 ani se afla in incinta unei societati comerciale din localitatea Brusturi, jud. Bihor, unde functioneaza un depozit pentru materiale de constructii, in contextul unui schimb de replici si a unor acuze reciproce intre persoana vatamata B.I. si suspectul B.F.P. pe fondul unei stari conflictuale preexistente, suspectii B.F.P si B.L.D i-au aplicat persoanei vatamate mai multe lovituri cu pumnii si picioarele la nivelul membrelor si peste corp, cu preponderenta in zona capului, a spus prim-procurorul adjunct Gligor Sabau, purtător de cuvant al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor pentru Bihon, potrivit aktual24.ro.

O primarita PSD si sotul ei, retinuti (1)
Livia Barlau

Cei doi au fost reținuți în Centrul de Arest Preventiv al Poliției Bihor.

Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor şi, în consecinţă (…) dispune arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 04 noiembrie 2021 şi până la data de 03 decembrie 2021, inclusiv, găsim menţionat pe portalul instanţei.

Cu toate acestea, măsura nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel Oradea, iar odată cu arestarea primăriţei, aceasta urmeză să fie suspendată din funcţie, după cum a declarat, joi, prefectul Judeţului, Dumitru Ţiplea.

În termen de 48 de ore de la emiterea mandatului de arestare, trebuie să emit şi eu un ordin de suspendare a mandatului de primar al doamnei, a spus prefectul.

Cei doi soți au fost ridicaţi cu o zi mai devreme, pentru a fi duși la audieri, care s-au finalizat cu reţinerea celor doi în Centrul de Arest Preventiv al Poliţiei Bihor.

Cei doi inculpaţi au fost reţinuţi ca fiind coautori la infracţiunea de tentativă la omor, constând în aceea că i-au aplicat părţii vătămate mai multe lovituri la nivelul capului şi membrelor, care i-au pus acesteia viaţa în pericol, a spus prim procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Gligor Sabău, potrivit ebihoreanul.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...