O plajă celebră din România, la un pas să fie distrusă. Decizia de ultimă oră luată de autorități

Ana Anitoiu 22.02.2023, 12:41
O plajă celebră din România, la un pas să fie distrusă. Decizia de ultimă oră luată de autorități

O plajă celebră din România a fost la un pas să fie distrusă. Autoritățile au luat o decizie de ultimă oră pentru salvarea acesteia. Garda de Mediu și Poliția au dat amenzi în valoare de 100.000 de lei, respectiv de 50.000 de lei.

Cum a fost cât pe ce să fie distrusă o plajă celebră din țară

Plaja Corbu a fost salvată după ce Tribunalul Constanţa a anulat autorizaţia de construire a unui complex rezidențial în zonă. Acesta urma să fie format din 24 de construcții.

După ce dezvoltatorul a obținut autorizația și certificatul de urbanism, autoritățile au descoperit că nu a fost respectată legislația în domeniu, motiv pentru care au cerut anularea documentelor ce a fi permis ridicarea complexului imobiliar.

O plajă celebră din România, la un pas să fie distrusă. Decizia de ultimă oră luată de autorități
Plaja Corbu

Dezvoltatorul, amendat

Însă, decizia nu este finală și va putea fi contestată în termen de 15 zile la Judecătoria Constanța. Dezvoltatorul a fost amendat de Garda de Mediu cu 100.000 de lei, precum și de Poliție, cu suma de 50.000 de lei.

Urmează ca în perioada următoare să fie luată o decizie și cu privire la alte două proiecte asemănătoare ce se desfășurau în zona Plajei Corbu.

Ministrul Mediului, despre plajele sălbatice

În luna octombrie a anului trecut, ministrul Mediului, Tanczos Barna, a spus că trebuie să fie prevenit „asaltul” asupra plajelor sălbatice și că acestea nu pot fi transformate în Mamaia sau Eforie.

„Acolo este nevoie de suplimentare de personal în perioada sezonului pentru a asigura un control suficient de riguros, personal care să ofere o administrare durabilă a plajelor sălbatice. Asaltul acela trebuie prevenit, trebuie implementate măsuri prin care protejăm măcar în zona ARBDD plajele sălbatice.

Nu le putem transforma în Mamaia, nu le putem transforma în litoralul care este în partea de sud. Cine doreşte litoral gen Mamaia sau Eforie trebuie să vină aici ca turist, cine vrea o altă plajă trebuie să vină, dar acolo să respecte alte regul”, a transmis ministrul Mediului.

Oase refuză în continuare să reia prietenia ruptă cu CRBL
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...