O nouă victimă a lui Aleksandr Lukașenko? Liderul organizației care îi ajuta pe bieloruși să fugă în Ucraina, găsit spânzurat în parc

Stan Filon 03.08.2021, 12:25
O nouă victimă a lui Aleksandr Lukașenko? Liderul organizației care îi ajuta pe bieloruși să fugă în Ucraina, găsit spânzurat în parc

Un opozant al regimului din Belarus a fost găsit spânzurat într-un parc din apropierea locuinței sale din Ucraina! Tânărul oferea suport concetățenilor săi din Bearus care fugeau din cauza regimului lui Aleksandr Lukașenko și ajungeau în Ucraina.

Liderul organizației care îi ajuta pe bieloruși să fugă în Ucraina, găsit spânzurat în parc

Vitali Şişov, șeful organizaţii neguvernamentale ”Casa Belarusă”, cu sediul la Kiev, Ucraina, a fost găsit spânzurat într-un parc din apropierea casei sale. Bărbatul făcea jogging în fiecare dimineață. Așa s-a întâmplat și luni dimineața.

Vitali Şişov a plecat de acasă să alerge, dar nu a mai venit. Apropiții săi au intrat în panică și au sunat imediat la poliție, dar au mers și ei prin împrejurimile pe unde știau că obișnuia să alerge bărbatul. Nu a fost de găsit. Mai mult, atunci când îl apelau la telefon, cineva închidea apelurile.

Liderul organizatiei care ii ajuta pe bielorusi sa fuga in Ucraina, gasit spanzurat in parc
Liderul organizatiei care ii ajuta pe bielorusi sa fuga in Ucraina, gasit spanzurat in parc

A plecat să alerge și nu s-a mai întors

Mai mult decât atât, cunoscuții săi au spus că a fost urmărit de mai multe ori de bărbați necunoscuți. Ei bine, vestea teribilă a venit din partea polițiștilor, care l-au găsit fără suflare pe Vitali Şişov. Acesta a fost găsit spânzurat într-un parc. Poliţia ucraineană a deschis o anchetă pentru ”crimă cu premeditare” și vor fi investigate toate pistele, inclusiv crimă camuflată în sinucidere, relatează AFP, Reuters şi BBC.

„Cetăţeanul belarus Vitali Şişov, dispărut la Kiev ieri (luni), a fost găsit spânzurat astăzi într-un parc din Kiev, în apropiere de locuinţa sa”, au precizat forţele de ordine într-un comunicat. Poliţiştii au ridicat de la faţa locului telefonul mobil şi efectele personale ale lui Şişov.

Organizaţia condusă de Şişov – ‘Casa belarusă’ din Ucraina – le acordă ajutor cetăţenilor belaruşi şi tuturor celor care au avut de suferit în urma acţiunilor represive ale regimului Aleksandr Lukaşenko, indică Unian.

ONG-ul îi ajută să-şi legalizeze şederea în Ucraina, să-şi căute un loc de muncă şi o locuinţă, organizează manifestaţii paşnice în sprijinul eliberării persoanelor arestate în Belarus după mişcarea de contestare din toamna trecută, când opoziţia susţinută de pături largi ale populaţiei a contestat alegerea lui Lukaşenko pentru al şaselea mandat prezidenţial.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...