Helmuth Duckadam, în doliu. A fost găsit spânzurat în casa în care locuia

Nicu Stan 17.05.2021, 11:46
Helmuth Duckadam, în doliu. A fost găsit spânzurat în casa în care locuia

Helmuth Duckadam, în stare de şoc. Unchiul său a fost găsit spânzurat în casă. Detaliile șocante, în articolul de mai jos.

Helmuth Duckadam este în doliu. O rudă foarte apropiată s-a sinucis

Helmuth Duckadam este în stare de şoc după ce unchiul său a fost găsit spânzurat în casă.

Unchiul lui Helemuth Duckadam a ales să își încheie socotelile cu viața punându-și ștreangul de gât. Astfel, bărbatul a fost găsit spânzurat în holul casei sale din comuna Șagu, județul Arad. Bărbatul avea 83 de ani.

Helmuth Duckadam este cunoscut si ca eroul de la Sevilla
Helmuth Duckadam este cunoscut si ca eroul de la Sevilla

Vecinii i-au sesizat lipsa bărbatului

Nenorocirea a fost sesizată de vecinii bărbatului duminică, în jurul orei 16:40. Astfel, pompierii Voluntari care au intervenit nu i-au mai putut salva viața. De asemenea, fratele lui Helmuth Duckadam locuia singur.

“Duminică, 16.05.2021 ora 16:40 am fost solicitați pentru a interveni într-o locuință din localitatea Șagu. Un vârstnic a recurs la metode de suicid prin autoasfixiere în urma gândurilor ce îl măcinau. La fața locului am intervenit alături de 10 voluntari, aceștia deplasându-se la locul intervenției cu mijloace personale. Trei voluntari au ajuns la fața locului cu câteva clipe înaintea detașamentului SMURD din Vinga, dar a fost prea târziu. Manevrele de resuscitare conform protocolului nu au mai putut să îi salveze viața”, au informat Pompierii Voluntari din Șagu, potrivit Aradon.

Cine este Helmuth Duckadam

Născut pe 1 aprilie 1959 în comuna Șemlac, județul Arad, Helmut Duckadam este portar de legendă retras din activitate. Helmuth Duckadam este supranumit “Eroul de la Sevilla”, pentru că în finala Cupei Campionilor Europeni din 1986 a apărat toate cele patru lovituri de la 11 metri, Steaua câștigând astfel trofeul.

Helmut Duckadam a apărat și poarta clubului Constructorul Arad, înainte de a ajunge la Steaua. De asemenea, la scurt timp după câștigarea trofeului Cupei Campionilor Europeni a suferit o accidentare care i-a pus capăt carierei de fotbalist.

Helmuth Duckadam, decorat de Train Băesescu

De asemena, Helmuth Duckadam, la data de 25 martie 2008, a fost decorat de către Președintele României, Traian Băsescu, cu Ordinul “Meritul Sportiv”. A fost decorat pentru rolul avut în câștigarea Cupei Campionilor Europeni de către Steaua, în anul 1986.

Pe de altă parte, tatăl său, Josef Duckadam, este de loc din Șagu German, județul Arad. Mama portarului delegendă, Elisabeth Kálmán, este originară din Semlac, care este și locul nașterii lui Helmut Duckadam. Nu în ultimul rând, în timpul copilăriei a fost educat în special de bunica sa maternă, Elisabeth Kálmán (născută Schmidt, Germania).

Urmăriți Impact.ro și pe