O nouă tragedie aviatică în România. Avion de mici dimensiuni, prăbușit în Suceava: una din victime era fratele unui politician important

Badea Violeta 11.09.2022, 20:40
O nouă tragedie aviatică în România. Avion de mici dimensiuni, prăbușit în Suceava: una din victime era fratele unui politician important

O nouă tragedie aviatică în țara noastră! Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit duminică, 11 septembrie, în județul Suceava. La fața locului au fost identificate două persoane decedate. Salvatorii se îndreaptă spre locul accidentului!

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în Suceava

O nouă tragedie aviatică a avut loc în urmă cu puțin timp. Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit duminică seară, pe data de 11 septembrie, în apropierea comunei Gălănești, din județul Suceava.

Din păcate, cele două persoane aflate la bord au decedat. Este vorba despre doi bărbați: Marcel Iliesi, instructor din București, şi Bogdan Adomniţei, din Suceava, care îşi cumpărase avionul de circa 10 zile şi făcea cursuri de pilotaj. Victimele aveau 30, respectiv 42 de ani, potrivit celor de la monitorulsv.ro. Aceeași sursă precizează că aeronava decolase de la Frătăuți. Bogdan Adomniței era fratele lui Cristian Adomniței, fostul ministrul al Educației din partea PNL în 2007 și fost candidat la Primăria Iași la alegerile din 2008.

Potrivit primelor informații, neoficiale, cei doi și-ar fi pierdut viața în urma impactului cu solul. Efective importante ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență au fost trimise la fața locului.

Citește și Un avion cu două persoane la bord, prăbușit pe câmp, în Giurgiu. Cine sunt cele două victime!

Avion prabusit in Suceava
Avion prabusit in Suceava

Alte două tragedii aviatice au avut loc luna trecută

La finalul lunii trecute, un avion de agrement s-a prăbușit în localitatea Letca Nouă din județul Giurgiu. Tot două persoane și-au pierdut viața și atunci. Este vorba despre pilot și despre o tânără de doar 28 ani.

Potrivit informațiilor apărute ulterior, fata din avion primise zborul cadou de la iubitul ei. Ea și pilotul au avut parte de o moarte groaznică. cei doi nu au decedat în urma impactului cu solul, ci au ars de vii, din cauza incendiului izbucnit în pădure.

La doar două zile distanță de această tragedie, o altă aeronavă de mici dimensiuni s-a prăbușit în lacul Colibița, din județul Bistrița-Năsăud. În acest accident a murit, de asemenea, pilotul avionului. Celălalt pasager, un cetățean german, a reușit să scape cu viață.

„Pilotul în vârstă de aproximativ 65 de ani a fost scos din epava avionul inconștient, in stop cardiorespirator, de către unele persoane aflate pe lac cu ambarcațiuni.

Un pompier paramedic, aflat în timpul liber pe lac, a început aplicarea protocolului de resuscitare la câteva minute după producerea accidentului aviatic, până la sosirea primelor echipaje de intervenție. Bărbatul a răspuns manevrelor aplicate de colegul nostru, în prima faza, continuate de echipajele ISU Bistrița-Năsăud, dar a reintrat în stop cardiorespirator, în patru rânduri.

Din păcate, după mai bine de 100 de minute de aplicare a protocolului de resuscitare, organismul bărbatului nu a mai răspuns manevrelor aplicate, echipajele medicale fiind nevoie să îi declare decesul la locul solicitării”, preciza Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud.

Citește și S-a aflat motivul pentru care s-a prăbușit avionul din Lacul Colibița. În urma tragediei un om a murit iar altul a fost rănit!

George Ivașcu, despre apariția lui Carmen Simionescu în serialul Clanul
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...