VIDEO

David Popovici, în direct la televiziune în România. Ce post a cumpărat de urgență drepturile pentru Campionatul Mondial de Natație

Sorin Barbu 21.06.2022, 17:01

David Popovici va putea fi urmărit în direct la televiziunile din România. Performanțele obținute de sportivul român și valul de critici la adresa posturilor de sport i-au determinat pe oficialii Televiziunii Naționale să cumpere drepturile pentru Campionatul Mondial de Natație. Prima transmisiune este programată astăzi de la ora 19.20, când noul campion mondial va participa în semifinalele probei de 100 de metri.

Cine transmite la tv competiția în care participă David Popovici

David Popovici va putea fi urmărit, în sfârșit, în direct la televiziunile din România. TVR a achiziționat drepturile pentru Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta, iar transmisiunile vor începe de astăzi, de la ora 19.25, când noul campion mondial din proba de 200 de metri va lua start în semifinala de la 100 de metri.

Decizia TVR, de a transmite competiția în care participă David Popovici, s-a luat în contextul în care televiziunea publică, dar și posturile de sport din România s-au confruntat cu un val de critici, după ce Campionatul Mondial de Natație nu a putut fi urmărit decât pe diferite platforme online. Dan Negru este unul dintre personajele importante care au protestat vehement.

„Campionul mondial se vede la TVR! Astăzi, de la ora 19:00, în studioul TVR 1, se vor discuta toate detaliile de la Campionatul Mondial de natație, iar semifinalele cursei de 100 de metri liber, unde David Popovici este printre favoriții la aur, se vor vedea începând cu 19:25.

Marea finală va fi mâine, 22 iunie, tot pe TVR1, cu începere de la ora 19:20”, a anunțat TVRSport pe Facebook.

Semifinalele probei vor avea loc tot azi, de la 19:26 și 19:31, iar finala e programată pentru miercuri, 22 iunie, la 19:22.

David Popovici are doar 17 ani și este primul sportiv român care cucerește o medalie de aur la masculin la Campionatul Mondial de Natație. Timpul pe care l-a înregistrat în competiția de la Budapesta este al 4-lea din istoria probei de 200 de metri liber. Paul Biedermann, deținătorul recordului mondial, și legendarii Michael Phelps și Yannick Agnel sunt în fața lui.

Sportivul român s-a calificat și în semifinalele competiției de 100 de metri după o cursă în care l-a depășit americanul Caeleb Dressel, campionul olimpic de la Tokyo la 50m liber și 100m liber. A fost cel mai bun rezultat obținut în cele 11 serii.

David Popovici a fost astăzi eroul presei de specialitate din Europa, dar și din SUA. Spaniolii de la AS a scris despre el că „parcă ar fi venit dintr-un viitor în care oamenii sunt amfibieni”.

Urmăriți Impact.ro și pe