O nouă medalie pentru România, argint tot de la canotaj. David Popovici nu a prins podiumul la natație

Iancu Andreea, Coteț Alexandru 29.07.2021, 08:44
O nouă medalie pentru România, argint tot de la canotaj. David Popovici nu a prins podiumul la natație

Miercuri noaptea, românii au stat cu sufletul la gură pe parcursul cursei de dublu rame masculin din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020, unde cu toții am sperat la o medalie. Iar aceasta a și venit din partea echipajului României, care a reușit să aducă o nouă medalie, de argint, la canotaj. Pe de altă parte, emoții au fost și pentru David Popovici, care nu a prins însă podiumul la natație. Cu toate acestea, prestația sportivului a fost una impresionantă.

O nouă medalie de argint pentru România, la canotaj

Competiția sportivă de la Tokyo 2020 a adus o nouă medalie pentru România, de data aceasta una de argint, în urma prestației fabuloase a echipajului masculin de la canotaj. Reprezentanții noștri, Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă, au reușit să îi înfrunte pe cei doi croați, campioni mondiali, pe care sportivii români i-au învins la Europene. De data aceasta, echipajul de la dublu rame a luat medalia de argint după o cursă foarte bună. Sportivii noștri au trecut la primul punct de control pe locul 6, pentru ca echipajul de la canotaj să urce până pe locul 3 la al doilea punct, fiind despărțiți de numai două sutimi de Danemarca.

Ulterior, cursa a devenit tot mai accelerată, canotorii noștri ajungând pe locul al doilea la ultimul punct de control intermediar, depășindu-i pe danezi cu mai bine de două secunde. Totuși, față de campionii mondiali, croații care au obținut locul întâi în urma cursei, românii s-au aflat la o distanță de o barcă. Timpul reușit de reprezentanții noștri a fost de 6:16:58, în timp ce Croaţia a terminat pe locul 1 cu 6:15:29, iar pe locul al treilea s-a situat echipajul danez, cu 6:19:88.

O nouă medalie de argint pentru România, la canotaj
Echipajul format din Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă a obținut argintul la Tokyo 2020

Ionela Cozmiuc-Gianina Beleagă au terminat pe locul 6 cursa de la Tokyo 2020

Echipajul feminin la dublu vâsle, categorie ușoară, a pornit în cursa din proba de canotaj de pe culoarul 6, reușind însă să termine cursa pe ultimul loc. După primul punct de control, sportivele ajungeau pe locul 5 pentru ca apoi la restul să fie clasate mereu pe ultimul loc, distanțându-se pe parcursul cursei tot mai mult de primele locuri ale podiumului. Sportivii din Italia, Franța și Olanda au fost fruntașii în cadrul acestei probe.

1. Italia 6:47.54
2. Franţa 6:47.68
3. Olanda 6:48.03
4. Marea Britanie 6:48.04
5. SUA 6:48.54
6. România 6:49.40

O nouă medalie de argint pentru România, la canotaj
O nouă performanță pentru David Popovici

David Popovici nu a prins podiumul, dar a obținut un loc onorabil, la doar 16 ani

Emoții uluitoare am avut cu toții și pentru înotătorul de 16 ani, David Popovici, care a concurat la proba sa preferată, 100 de metri liber. Sportivul român a reușit să se păstreze la distanță de numai o secundă față de americanul Caeleb Dressel, care a stabilit un nou record olimpic. După ce s-a aflat la numai două sutimi de bronz în prima finală de la Tokyo 2020, la proba de 200 de metri liber, înotătorul român a terminat pe poziția a șaptea în cursa de 100 de metri liber. 

David Popovici a terminat proba cu un timp de 48.04, la o secundă și două sutimi de americanul Dressel, care a stabilit un nou record olimpic cu timpul de 47.02.. Medalia de argint i-a revenit australianului Kyle Chalmers după o cursă încheiată la 47.08, în timp ce bronzul a fost obținut de rusul Kliment Kolesnikov cu un timp de 47.44. Cu toate acestea, proba nu este ultima pentru David Popovici, care mai are de tras și în cadrul seriilor la 50 de metri, ce vor începe mâine, de la ora 13:00.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...