O nouă companie aeriană intră pe piața din România. Spre ce orașe au curse la prețuri low-cost

Stan Filon 09.05.2022, 15:23
O nouă companie aeriană intră pe piața din România. Spre ce orașe au curse la prețuri low-cost

O nouă companie de zbor care oferă curse low cost a intrat pe piața din România, reprezentând o competiție serioasă pentru celelalte companii care operează astfel de zboruri. În plus, aceasta va oferi curse interne la prețuri foarte bune pentru clienții lor. Vorbim despre compania HiSky, înființată în anul 2020 în Republica Moldova și certificată recent ca operator aerian și în România.

O nouă companie aeriană low-cost intră pe piața din România

Așadar, compania aeriană low-cost HiSky a început operarea primelor zboruri din noua bază operațională a companiei, care se regăsește pe aeroportul Otopeni din București. Pasagerii din Capitală vor putea călători cu HiSky către Timișoara și Cluj, dar și spre Israel – Tel Aviv. Totodată, în vara acestui an, compania vine pentru pasageri cu o ofertă bogată de zboruri charter.

Compania a făcut primul anunț de acest gen anul trecut, când a anunțat că pregătește lansarea zborurilor de pe Aeroportul Internațional “Avram Iancu” din Cluj, a doua bază operațională a companiei, după cea din Chișinău. HiSky operează o flotă de cinci aeronave din familia Airbus A320, respectiv patru aeronave A320 cu 180 de locuri și o aeronavă A319 în configurație de 144 de locuri.

O noua companie aeriana low-cost intra pe piata din Romania
O noua companie aeriana low-cost intra pe piata din Romania

Compania aeriană HiSky are peste 200 de angajați, iar recent a deschis hub-ul din București

Compania aeriană HiSky are în acest moment peste 200 de angajați, dintre care aproape jumătate personal de zbor. HiSky operează zboruri din București, Cluj-Napoca, Baia Mare, Satu Mare, Iași și Chișinău către 10 destinații din România și din Europa.

odată cu deschiderea hub-ului de la București, operatorul anunță pentru sezonul de iarnă deschiderea a încă 2 destinații interne, Oradea și Iași și a altor 10 destinații din Europa. Iulian Scorpan, fondator și directorul general al HiSky, fost pilot și director general la Air Moldova, a înființat HiSky la Chișinău împreună cu Victor Sulă, anterior director general adjunct al operatorului aerian de peste Prut.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...