O companie aeriană preferată de români tocmai și-a redus zborurile. Până când vor fi valabile restricțiile

Ioana Bucur 29.12.2021, 15:34
O companie aeriană preferată de români tocmai și-a redus zborurile. Până când vor fi valabile restricțiile

Cei care se pregăteau să plece în vacanță în următoarea perioadă tocmai au primit o veste nedorită. Una dintre companiile de zbor preferate de români tocmai și-a redus zborurile. Cum explică reprezentanții liniei decizia și până când vor fi valabile restricțiile de călătorie pentru clienții de la noi din țară.

Compania aeriană care și-a redus zborurile

Zboruri mai puține pentru români în lunile ce urmează. Reprezentanții Blue Air au anunțat că programul de zbor se reduce la începutul lui 2022. În schimb, compania aeriană va adăuga 50 de noi destinații, începând din vara anului viitor.

Continentul este în plin val cinci al pandemiei, cauzat de răspândirea tulpinii Omicron. Din pricina restricțiilor dure impuse de țările europene, cererile clienților au scăzut, așa că Blue Air s-a adaptat, reducând programul de zbor în lunile ianuarie şi februarie 2022.

„Observăm că, din cauza restricţiilor de calatorie, foarte mulţi pasagerii îşi reprogramează călătoriile din lunile ianuarie şi februarie, concentrându-se pe rezervarea vacanţelor de preajma sărbătorilor de Paşte şi din vară”, a explicat Oana Petrescu, Director General Blue Air.

Reprezentanții companiei au transmis clienților pentru care este esențial să călătorească în lunile afectate de restricții că se pot baza în continuare pe orarul de zbor Blue Air ajustat pentru a menţine cursele pentru care există cerere.

O companie aeriană preferată de români tocmai și-a redus zborurile. Până când vor fi valabile restricțiile

Când se vor relua cursele

Compania aeriană își va reduce serviciile la minim până la finalul lunii februarie 2022, alegând să se concentreze pe programul de vară, adăugând rute noi și o flotă reînnoită. Începând cu aprilie 2022, Blue Air se aşteaptă la un mediu de călătorie mai sigur, o creştere puternică a cererii şi un apetit puternic pentru călătoriile de Paşte şi de vară.

„Înţelegem impactul pe care acest nou val de pandemie îl are asupra clienţilor noştri şi asupra planurilor lor pe termen scurt, aşa că am pregătit o listă de iniţiative noi pentru a raspunde cat mai bine nevoilor lor.

Am renunţat la taxa de modificare pentru toate rezervările noi efectuate prin aplicatia mobila Blue Air pana la sfarsitul anului şi, totodata, oferim o rambursare complet automată de 120% in portofelul Blue Air pentru anulările determinate de valul Omicron din perioada 27-30 decembrie, pentru călătorii până la sfârşitul lunii martie.

În plus, am consolidat cât de mult am putut resursele centrului nostru de suport clienţi şi ale chat-ului web pentru a putea gestiona eficient numărul mare de apeluri aşteptat în primele 3-4 săptămâni ale anului”, a transmis Krassimir Tanev, Director Comercial Blue Air.

Urmăriți Impact.ro și pe