O monedă de pe vremea lui Ceaușescu îți poate umple buzunarele de bani. Suma fabuloasă cu care se vinde pe internet

Stan Filon 13.09.2022, 13:01
O monedă de pe vremea lui Ceaușescu îți poate umple buzunarele de bani. Suma fabuloasă cu care se vinde pe internet

O monedă de pe vremea lui Ceaușescu îți poate umple buzunarele de bani, dacă găsești cumpărătorul potrivit. Acesta trebuie să fie pasionat de numismatică și să îi lipsească din colecție această monedă pe care părinții și bunicii noștri o cunosc foarte bine, deoarece le-a trecut prin buzunar de atâtea și-atâtea ori, fără a ști la cât va ajunge aceasta să valoreze. Anunțul vânzării acestei monede a fost publicat recent pe o platformă de specialitate.

O monedă de pe vremea lui Ceaușescu îți poate umple buzunarele de bani

Pasionații de numismatică sunt în delir, după ce mai multe anunțuri au fost postate pe o platformă de specialitate. Vânzătorii au postat anunțuri cu monede din diferite perioade ale României, iar prețurile sunt unele astronomice, mai ales față de valoarea pe care a reprezentat-o la vremea respectivă monedele.

Un bărbat din Târgu Mureș a scos recent la vânzare o monedă de 1 leu din anul 1947. „Vand moneda 1 LEU 1947 cu coroana regala a ROMANIEI”, sună anunțul. Prețul însă îi va lăsa pe mulți cu gura deschisă, deoarece comerciantul respectiv dorește nu mai puțin de 4 920 lei, pentru leul respectiv.

O moneda de pe vremea lui Ceausescu iti poate umple buzunarele de bani
O moneda de pe vremea lui Ceausescu iti poate umple buzunarele de bani. Aceasta este moneda pentru care se solicita 4 920 lei

„Cine nu este interesat sa nu comenteze degeaba”

Pe aceeași platformă de vânzări mai regăsim câteva anunțuri de acest fel, iar moneda scoasă la vânzare este tot una de 1 leu. De data aceasta, vânzătorul este din Călărași și se pare că se așteaptă să fie luat peste picior pentru prețul cu care a decis să vândă moneda respectivă, ștanțată în 1992. „Moneda 1 leu din 1992, rog seriozitate, cine nu este interesat sa nu comenteze degeaba”, scrie vânzătorul.

Am găsit însă și anunțuri puțin mai rezonabile, legate tot de monedele de 1 leu. Pe aceeași platformă mai sunt două anunțuri în care se vinde o moneda de 1 leu din anul 1966. Este leul folosit de părinții și bunicii noștri, care cu siguranță le-a rămas întipărit în memorie. Ei bine, pentru a intra în posesia acestuia trebuie să plătiți 500 sau chiar 600 de lei.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...