Alimentul care costă 1 leu și pe care îl recomandă toți medicii. Se găsește în fiecare magazin din România

Iancu Andreea 05.05.2022, 09:05
Alimentul care costă 1 leu și pe care îl recomandă toți medicii. Se găsește în fiecare magazin din România

De multe ori, suntem tentați să investim sume importante de bani pentru a ne proteja organismul de diferite afecțiuni. Iar creșterea imunității reprezintă pentru mulți un țel. Dincolo de suplimentele care se găsesc în farmacii, medicii recomandă alimentul ieftin, care costă doar 1 leu, dar care ne poate ajuta să ne păstrăm sănătatea și vitalitatea. Acesta se găsește în magazinele obișnuite.

Alimentul de 1 leu pe care îl recomandă toți medicii. Este extrem de benefic

Specialiștii vorbesc mereu despre imunitate și întărirea acestui sistem de apărare în fața virozelor de sezon și nu numai. În timp ce mulți aleg să consume diferite suplimente sau amestecuri minune pentru a accentua răspunsul organismului în fața unei amenințări, toți medicii recomandă să consumă alimentul banal, care se găsește în toate magazinele și care costă doar 1 leu, potrivit csid.ro. Acesta este extrem de benefic și se numără printre alimentele pe care le regăsim în meniul nostru obișnuit.

Puțini se așteptau să afle că banalul ou poate să ajute organismul să lupte cu amenințările. Toți medicii, fie că vorbim despre cardiologi sau infecționiști ori nutriționiști, recomandă consumul regulat de ouă. Mai cu seamă că ele pot fi gătite în orice mod și, alături de câteva legume, poate reprezenta o sursă importantă de nutrienți, având în componență vitaminele D și B12, precum și minerale precum zinc, fier și seleniu.  Sățioase, cu puține calorii și fără a pune probleme asupra colesterolului, ouăle sunt ideale în orice zi.

Alimentul de 1 leu, pe care toți medicii îl recomandă
Oul, alimentul de 1 leu, pe care toți medicii îl recomandă

Topul alimentelor pe care poți să le consumi pentru o imunitate de fier

În special în perioadele de tranziție de la un anotimp la altul și nu numai, organismul nostru are nevoie să fie susținut pentru a face față bacteriilor și virusurilor. Se pare că secretul stă chiar în farfurie. Specialiștii recomandă să acordăm o atenție sporită dietei noastre, fiind necesar să optăm pentru alimentele benefice pentru imunitate.

  • Supa de pui

Aceasta este cunoscută pentru acțiunile sale terapeutice în cazul răcelilor. Iar efectul de întărire al imunității ar fi legat, spun cercetătorii, de încetinirea mișcării neutrofilelor, celulele albe din sânge care ne apără împotriva infecțiilor, dar care sunt responsabile și de procesele inflamatorii.

  • Mierea

Mierea este un aliment celebru pentru beneficiile sale terapeutice asupra organismului. Studiile au indicat că acestea sunt eficiente în prevenirea infecțiilor bacteriene și virale, fiind totodată important să fie consumată cu măsură. Una, două lingurițe pe zi pot fi extrem de eficiente, un exces având efectul invers dorit. Un conținut prea ridicat de zahăr în corp poate duce la împiedicarea reacțiilor sistemului imunitar.

  • Iaurtul

Sursă importantă de proteine, carbohidrați și grăsimi sănătoase, iaurtul are în compoziție și o multitudine de bacterii probiotice, care protejează sistemul imunitar.

  • Ovăzul

Fibrele, magneziul, zincul și antioxidanții sunt substanțele care se regăsesc în fulgii de ovăz și ajută la întărirea organismului, facilitând eliminarea toxinelor. Sistemul nostru imunitar va funcționa normal dacă alegem o dietă în care să includem și acest aliment.

  • Ghimbir

Ghimbirul are calitatea de a reduce durerea și inflamația în cazul răcelilor. De asemenea, este un bun antioxidant, ajutând la prevenirea dezvoltării bacteriilor. Ghimbirul combinat cu mierea, consumat zilnic, ajută la întărirea sistemului imunitar. Este nevoie de o singură linguriță pe zi.

  • Kiwi

Bogat în nutrienți precum potasiu, vitamina K și vitamina C, kiwi-ul stimulează celulele albe din sânge și luptă împotriva infecțiilor, susțin specialiștii.

  • Ceai verde

Ceaiul verde, la fel ca și cel negru, au în compoziție flavonoide (antioxidanți). Cel verde dispune în plus și de epigalocatechin galat (EGCG), un alt antioxidant puternic.

  • Citrice

Lămâile și portocalele sunt printre cele mai întâlnite fructe la care apelăm atunci când suntem răciți. Ele sunt o sursă importantă de vitamina C și susțin sistemul imunitar. Ele sunt recomandate în tratarea infecțiilor tractului respirator.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...