O mai ții minte pe Marie Jeanne Ion, jurnalista română răpită în Irak? Cum arată acum, după 15 ani

Andrei Cezar 04.04.2020, 14:24
O mai ții minte pe Marie Jeanne Ion, jurnalista română răpită în Irak? Cum arată acum, după 15 ani

Schimbare surpinzătoare a lui Marie Jeanne Ion, jurnalista care a fost răpită și sechestrată, acum 15 ani, în Irak. Cu câteva kilograme în plus față de momentul crucial din viața ei, dar cu același zâmbet cald, Marie Janne își trăiește acum viața liniștită, alături de familia sa și de fiul ei, care este în clasa a cincea. Evenimentul din 2005 însă avea să o marcheze pe viață.

Jurnalista Marie Jeanne Ion, la 15 ani de la răpirea din Irak. Cum arată acum

Au trecut 15 ani de la evenimentul care a schimbat, peste noapte, viața a trei jurnaliști români: Marie Jeanne Ion, Sorin Mișcoci și Ovidiu Ohanesian. Au fost răpiți și sechestrați în Irak, iar evenimentul din anul 2005 i-a marcat pe viață. Jurnalista își amintește perfect momentul răpirii.

„Eram in Liban cu soțul meu, chiar de Ziua Indragostiților. A fost ideea mea, ca jurnaliști ajungeam ușor in Europa. Il știam pe Christian de mult timp și am zis să le facem o surpriză jumataților noastre. O destinație ca Beirut era mai greu de prins. Am ajuns pe 13 noaptea și a doua zi a fost atentat.”

”Am intrat în magazin ca să ne uităm la haine, ca turiștii, si atunci am auzit bubuiturile. Noi, fetele, eram cu cumpărăturile. Ei din asta trăiesc, e ca un Vest Salbatic pe vremea căutătorilor de aur. Sunt religioși, ascultau Coranul la radio, asta spune multe despre nivelul lor de educatie. Nu au altă variantă”, a marturisit Marie Jeanne Ion la WOWbiz.

O mai ții minte pe Marie Jeanne Ion, jurnalista română răpită în Irak? Cum arată acum, după 15 ani
Așa arată acum Marie Jeanne Ion

Marie Jeanne despre vinovații răpirii

Jurnalista este de părere că vinovatul acelei răpiri este Omar Haysaam și nu crede că au fost implicați politicieni, așa cum s-a tot vehiculat de-a lungul timpului.

”Cred că Omar Hayssam este vinovat de ce s-a întâmplat, ceea ce a constatat Justiţia cred că este real, pentru că au fost nişte lucruri ciudate inclusiv în timpul derulării evenimentelor de acolo, dar de aici şi până la a face speculaţii că sunt implicaţi politicieni e cale lungă. […] Mi se pare dificil ca Hayssam să fie extrădat din Siria, deoarece eu cred că implicaţiile acestui caz depăşesc graniţele României şi ale Siriei”, a mai declarat jurnalista pentru Siteza Zilei.

Marie Jeanne Ion spune că a simțit mereu că se aflau în pericol de moarte din prima secundă în care răpitorii i-au urcat în mașină.

Urmăriți Impact.ro și pe