Ce spunea Moise Guran, în urmă cu 5 ani, despre jurnaliștii care intră în politică. A ajuns să facă el asta acum

Diana Radu 17.01.2020, 14:48
Ce spunea Moise Guran, în urmă cu 5 ani, despre jurnaliștii care intră în politică. A ajuns să facă el asta acum

Moise Guran și-a anunțat ascultatorii miercuri la Europa FM că își va încheia cariera de jurnalist și va activa în rolul de politician. Anunțul a fost unul neașteptat pentru toată lumea, mai ales în contextul în care Guran declara în urmă cu 5 ani că nu are o părere foarte bună despre jurnaliștii care intră în politică. Cum a ajuns chiar el în această situație și cum își motivează decizia?

Moise Guran: ”Nu detest nimic mai mult decât detest un jurnalist care își abandonează meseria pentru a intra în politică”

Anunțul făcut de Moise Guran, potrivit căruia renunță la jurnalism pentru a intra în politică le-a adus aminte oamenilor de o postare a jurnalistului din 2015 în care îi critica aspru pe colegii săi care făceau acest lucru. Guran s-a alăturat partidului USR-PLUS, acolo unde se va ocupa de coordonarea campaniilor electorale, de la alegerile locale și cele parlamentare. Pe lângă alegerile din acest an, pe care le va gestiona, acesta va mai face parte și din comitetul executiv al partidului condus de Dan Barna.

”Înainte să apară orice fel de sondaje secrete, făcute de nu știu cine, vă spun doar atât: nu detest nimic mai mult decât detest un jurnalist care își abandonează meseria pentru a intra în politică. E o indecență în sine față de ea (de meserie), față de tine ca profesionist (cel mai des politicienii au fost mediocri în meseria lor de bază) dar este și o trădare față de public. Dacă ești jurnalist și vrei să candidezi undeva, mai bine iei o pauză, câțiva ani, să nu te mai asocieze lumea cu ceea ce ai făcut înainte”, scria Moise Guran, pe Facebook, pe 19 octombrie 2015.

moise guran, postare, facebook, 2015
Postrarea făcută de Moise guran pe 19 octombrie 2015 pe Facebook

Moise Guran renunță la jurnalism pentru politică. Cum își motivează alegerea?

Jurnalistul a explicat că de ce a ales să renunțe la cariera s-a actuală pentru a intra în politică. De asemenea, Guran a spus că ”s-au întâmplat foarte multe în ultimii 5 ani”, și de aceea nu este nevoie să-i citeze nimeni din ceea ce spunea în urmă cu câțiva ani.

”Nu e nevoie să citezi din ce spuneam acum cinci ani. O spun și acum la fel. Am spus-o încă din prima declarație în care mi-am anunțat plecarea. Atâta doar că s-au întâmplat prea multe în acești cinci ani”, a scris Moise Guran pe pagina sa de Facebook ca un răspun la acuzațiile care i s-au adus după ce a anunțat că intră în politică.

Urmăriți Impact.ro și pe