O mai știi pe Andreea Paul Vass, fosta consilieră a lui Emil Boc? N-o să crezi ce a făcut și cât de schimbată este

Iancu Andreea 06.01.2021, 14:07
O mai știi pe Andreea Paul Vass, fosta consilieră a lui Emil Boc? N-o să crezi ce a făcut și cât de schimbată este

Andreea Paul Vass, fosta consilieră a lui Emil Boc, este o femeie economist, care s-a bucurat să se numere printre politicienii din fruntea țării pentru o perioadă de timp. Deși a fost o prezență discretă în politică, aceasta a reușit să se remarce printr-o propunere ce a fost și adoptată la scurt timp. Pe de altă parte, fostul deputat a făcut schimbări și în plan personal.

De la Andreea Paul Vass, la Andreea Maria Paul. Motivul pentru care fosta consilieră și-a schimbat numele

A devenit cunoscută inițial drept Andreea Paul Vass, însă a decis să se conformeze noului său statut social și și-a schimbat numele în Andreea Maria Paul. Fosta consilieră a lui Emil Boc anunța încă din 2012, când activa ca prim-vicepreşedintele Organizaţiei de Femei a PDL, că a recurs la această schimbare în urma căsătoriei pentru a purta același nume cu soțul și fetița sa.

Este o chestiune personală, m-am căsătorit acum doi ani şi jumătate, am o fetiţă minunată şi am ales să am un nume identic cu al ei şi al soţului meu. Mi-a creat o dificultate de brand în spaţiul public, dar acum mă numesc Andreea Maria Paul. Purtăm de trei generaţii în familie numele de mijloc Maria, declara aceasta la acea vreme

Andreea Maria Paul, președintele INACO
Andreea Maria Paul, președintele INACO

Cu ce se ocupă astăzi Andreea Maria Paul

Specializată în economie, Andreea Maria Paul este conferențiar universitar doctor la Facultatea de Relații Economice Internaționale, în cadrul ASE București, dar și președintele Asociației INACO – Inițiativa pentru Competitivitate. În prezent, Andreea Paul coordonează diferite proiecte menite să sprijine tinerii și nu numai, în descoperirea meseriilor pentru viitor. Totuși, aceasta s-a remarcat și în politică în urmă cu mai mulți ani, când a făcut parte din Parlamentul României, după ce a obținut funcția de deputat în perioada 2021-2016.

Pe de altă parte, Andreea Paul a activat și drept consilier pe probleme economice pentru Președinția României între 2005 și 2007. Fostul cercetător al Institutului de Economie Națională al Academiei Române a fost și consilier de stat pe probleme economice al prim-miniștrilor Mihai Răzvan Ungureanu și Emil Boc. Dincolo de cariera spectaculoasă și funcțiile importante pe care le-a deținut de-a lungul timpului în fruntea statului, Andreea Maria Paul a creat Programul dedicat tinerilor debutanți în afaceri, adoptat de către Guvernul Boc în anul 2011, prin care s-au creat peste 13 mii de noi locuri de muncă pentu tineri.

Totodată, în anul 2012, Andreea Paul a devenit deputat de Țara Oașului Satu Mare, reprezentând Alianța România Dreaptă (ARD). De asemenea, una dintre măsurile cu care se poate mândri din timpul mandatului său a fost propunerea de reducere a TVA la 5% pentru manuale, cărți, evenimente culturale și sportive. Această măsură a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2016.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI