Motivul pentru care Ion Țiriac a încercat să-și schimbe numele. ”Am renunțat de la prea multe hârțoage”

Iancu Andreea 05.01.2021, 16:28
Motivul pentru care Ion Țiriac a încercat să-și schimbe numele. ”Am renunțat de la prea multe hârțoage”

Ion Țiriac este o personalitate cunoscută de întreaga lume, după o carieră de succes în tenis și o activitate impresionantă în lumea afacerilor. Totuși, puțini știu faptul că Ion Țiriac a încercat să-și schimbe numele de-a lungul timpului. În realitate, fostul tenismen apare diferit în actele sale. Află cum îl cheamă, de fapt, pe omul de afaceri.

Cum îl cheamă pe Ion Țiriac în realitate. Motivul pentru care a încercat să-și schimbe numele

În timp ce unii îl critică pentru aroganță, alții îi apreciază actele caritabile, ascunse însă de ochii sau urechile lumii. Totuși, un aspect este cunoscut cu siguranță despre omul Ion Țiriac. Acesta reușește să vorbească sincer despre orice, având o experiență de viață impresionantă. Deși s-a vorbit extrem de mult despre cariera sa dar și despre viața amoroasă, care a făcut deliciul publicului, puțini cunosc numele real al fostului tenismen. Ba mai mult, Ion Țirac a încercat să-și schimbe numele dintr-un motiv lesne de înțeles.

Pentru că tatăl său, Ioan Țiriac, l-a numit tot Ioan pe omul de afaceri, actele oficiale ale fostului sportiv conțin numele de Ioan Țiriac. Cu toate acestea, publicul larg îl recunoaște pe acesta drept Ion Țiriac. În încercarea de a regla această situație, afaceristul Ion Țiriac a încercat să-și schimbe numele, însă s-a lovit de birocrație și a renunțat. Astfel, în buletin sau pașaport el apare cu numele de Ioan Țiriac.

În paşaport scrie Ioan, nu scrie Ion. Tatăl meu a fost Ioan şi atunci m-a făcut şi pe mine Ioan. Am încercat la un moment dat să îmi schimb numele, să îmi pun Ion, dar trebuia să fac atâtea hârţoage încât am renunţat. Ioan Ţiriac scrie în paşaport, născut în 1939, pe 9 mai, la Braşov, a povestit Ion Țiriac în cadrul emisiunii Reţeaua de Idoli de la TVR2.

S-a aflat numele real al lui Ion Țiriac
S-a aflat numele real al lui Ion Țiriac

Astăzi pe culmile succesului, în trecut un băiat modest. Vârsta la care a mâncat prima oară pâine

Este unul dintre cei mai bogați români, având o avere estimată la 1,3 miliarde de euro, însă cunoaște și lipsa banului. Ion Țiriac nu s-a bucurat de o copilărie extrem de fericită, omul de afaceri povestind în cadrul aceluiași interviu menționat anterior că a gustat pentru prima oară pâinea la vârsta de cinci ani. De asemenea, perioada războiului, pe care tatăl său a petrecut-o pe front, a reprezentat o adevărată încercare pentru familia sa.

În 1944 aveam 5 ani. Atunci am văzut pentru prima dată pâine. E foarte greu să vorbeşti despre aceste lucruri, să înţeleagă că n-ai văzut în viaţa ta pâine. Începuse războiul, eram la Braşov, ne retrăsesem într-un sat care se numea atunci satul Lunca. Acum se numeşte Săcele, mi se pare. Stăteam la nişte rude acolo pentru că Braşovul era bombardat în fiecare zi. Tatăl meu era în război, a avut o permisie. A venit un om bine făcut, avea 1.87, îmbrăcat în haine militare şi avea în braţe această pâine. Şi atunci a fost prima dată când mi-aduc aminte că am mâncat pâine. Şi uite că am crescut, acum mă uit la pâine şi mă îngraşă, a mai povestit Ion Țiriac pentru sursa citată.

Urmăriți Impact.ro și pe