O gimnastă care a luat aurul olimpic pentru România a ajuns la sanatoriu. ”Boala e greu de suportat”

Ana Anitoiu 21.08.2021, 11:49

O gimnastă care a luat aurul olimpic pentru România a ajuns la sanatoriu. Fosta sportivă, acum în vârstă de 33 de ani, a explicat prin ce trece la 17 ani de la performanța pe care a făcut-o și a precizat că în urmă cu doi ani a ajuns aproape în comă la un spital.

De ce a ajuns la sanatoriu gimnasta care a luat aurul olimpic pentru România

Fosta sportivă, care a fost medaliată cu argint la sol și aur pe echipe la Jocurile Olimpice de la Atena din 2004, a fost internată la Centrul de Nevroze Predeal. De acolo, Dana Sofronie, a transmis un mesaj despre problema cu care se confruntă.

”Sufăr de depresie de ani buni. Este o boală greu de suportat dacă nu este tratată. La vârsta de 8 ani au început insomniile, care au continuat până în ziua de astăzi. Până acum câțiva ani am reușit să țin insomniile sub control, dar, în timp, devenind foarte agresive, a trebuit să apelez la ajutorul specialiștilor”, a scris Dana Sofronie pe pagina ei de Facebook.

O gimnasta care a luat aurul olimpic pentru Romania a ajuns la sanatoriu
Dana Sofronie si Catalina Ponor

Ce simptome a acuzat gimnasta

De asemenea, fosta gimnastă a enumerat simptomele cu care s-a confruntat de-a lungul timpului. Printre acestea se numără: anxietatea, dorința de izolare, dar și dureri de picioare și aproape o neputință de a merge

”Acum doi ani am ajuns aproape în comă la spital și am reușit să îmi revin numai datorită ajutorului celor din jur, doamnei doctor Cotan Raluca și specialiștilor Centrului de Nevroze Predeal.

Mi-am luat inima în dinți și mi-am făcut curaj abia acum să scriu despre toate aceste lucruri în speranța că ajută pe cineva care simte la fel și care nu are curajul să ceară ajutor. Fie din teama de a nu fi judecat, fie din alte motive”, a mai scris Dana Sofronie.

Gimnasta, performanțe importante

Problema cu care a început să se confrunte încă de la vârsta de opt ani n-a oprit-o pe Dana Sofronie să devină una dintre cele mai cunoscute gimnaste ale României. În anul 2004, fosta sportivă din Constanța a luat aurul la echipe şi argintul la individual compus la Jocurile Olimpice de la Atena.

În anul 2019, Dana Sofronie a primit titlul de cetăţean de onoare al municipiului Constanţa. După ce s-a retras din activitatea competițională ea s-a dedica muncii cu tinerele gimnaste.

Alți sportivi s-au confruntat cu aceeași problemă

Dana Sofronie nu este singura sportivă din lume care a dezvăluit că se confruntă sau s-a confruntat cu depresia. Japoneza Naomi Osaka a declarat că a trecut prin lungi perioade de depresie după US Open 2018 și a trecut cu greu peste ele.

De asemenea, Arian Mutu, actualul antrenor al lui FCU Craiova, a declarat în trecut că a început să consume droguri din cauza unei depresii ce i-a fost provocată de divorț. Spre deosebire de el, brazilianul Adriano a spus că a început să bea alcool în exces deoarece a intrat în depresie în urma decesului tatălui său.

”Lumea zicea că sunt nebun că am renunțat la un contract de multe milioane de euro, dar adevărul este că niciun ban nu poate compensa afecţiunea familiei”, spunea Adriano în anul 2009.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...