O fostă prezentatoare de la TVR a fost condamnată la închisoare. Care este motivul

Diana Radu 22.06.2020, 15:52
O fostă prezentatoare de la TVR a fost condamnată la închisoare. Care este motivul

Fosta prezentatoare TVR, Ema Pendiuc a fost condamnată la închisoare pentru complicitate, luare de mită și spălare de bani. În același dosar este condamnat și tatăl acesteia, Tudor Pendiuc, fost primar al orașului Pitești.

Fosta prezentatoare TVR, Ema Pendiuc condamnată la închisoare

Ema Pendiuc este condamnată la cinci ani de închisoare, iar tatăl său, tudor Pendiuc la opt ani. Ralizatoarea TV a fost complice la luare de mită pentru care a primit 4 ani de închisoare și spălare de bani, pentru care a primit trei ani, însă judecătorii au contopit pedepsele.

De asemenea, Instanța a confiscat de la Ema Pendiuc apartamentul care ar fi fost primit mită de tatăl său. „Instanța de judecată nu poate primi apararea inculpatei Pendiuc Emanuela- Elena în sensul că apartamentul a fost achitat din fonduri proprii și din donații din partea bunicii (avansul contractului de vânzare-cumpărare), respectiv dintr-un împrumut de bani primit de la numitul Inal Cagri. Toate aceste afirmații sunt contrazise de probele administrate în cauza”, se arată în motivarea magistraților.

ema pendiuc, inchisoare, fosta prezentatoare TVR
Fosta prezentatoare TVR, Ema Pendiuc condamnată la închisoare

În expunerea de motive a magistraților se mai artă că realizatoarea TV nu și-a recunoscut faptele„Nu a recunoscut săvârșirea faptelor în ciuda unui probatoriu convingator și a unor apărări contradictorii și neadevarate, s-a prezentat la fiecare termen de judecată acordat”.

În acelaşi dosar, omul de afaceri argeşean Valentin Vişoiu a fost condamnat la 7 ani şi 8 luni de închisoare de închisoare pentru dare de mită şi spălare de bani şi abuz in serviciu cu consecinţe deosebit de grave si in forma continuata.

Ema Pendiuc a fost prezentatoarea și realizatoarea emisiunii Televiziunea Română de pe TVR în anul 2008. De asemenea, aceasta a mai realizat și alte emisiuni, precum: „Alo, Bucureşti!”, „Jurnalul public”, „9409 Romantica”, în cadrul trustului Realitatea-Caţavencu, iar la Televiziunea Română: „Tema Zilei” (TVR 1) şi „Impact” (TVR 3). A fost producător al emisiunilor: „Iartă-mă” şi „Vreau să vină Moş Crăciun”, la care a lucrat alături de regretatul Valeriu Lazarov.

Urmăriți Impact.ro și pe