Update. Tatăl vitreg al copilei incendiate în Arad, condamnat definitiv. Câţi ani va sta după gratii criminalul Antoniei

Update. Tatăl vitreg al copilei incendiate în Arad, condamnat definitiv. Câţi ani va sta după gratii criminalul Antoniei

După jumătate de an de la crima ce a îngrozit o țară întreagă, justiția și-a spus cuvântul. Tatăl vitreg al copilei incendiate în Arad a fost condamnat definitiv. Criminalul Antoniei își va petrece ani buni în spatele gratiilor.

Cel care a omorât-o pe Antonia a fost condamnat definitiv

Update vineri, 6 mai 2022. Judecătorii l-au condamnat pe criminal, Florin Beniamin Crișan, tatăl vitreg al copilei incendiate în Arad, la 17 ani şi patru luni de închisoare, dar şi la plata unor daune morale de câte 100.000 de euro către mama Antoniei și tatăl ei natural. Din această perioadă se vor scădea zilele petrecute în arest preventiv, de la data la care a fost ridicat de polițiști și până în ziua sentinței.

În baza art. 421 pct. 2 lit. a Cod procedură penală admite apelul declarat de inculpatul Crişan Florin Beniamin împotriva sentinţei penale nr.94/09.03.2022 pronunţată de Tribunalul Arad, în dosar nr. 3693/108/2021. În baza art. 423 alin. 1 Cod procedură penală, cu aplicarea art.418 Cod procedură penală, desfiinţează parţial hotărârea atacată, pe latură civilă, şi rejudecând cauza în limitele de mai jos:

Reduce cuantumul despăgubirilor pentru daune morale acordate părţilor civile Rădulescu Sabrina şi Oancea Daniel Cristian şi obligă inculpatul Crişan Florin Beniamin la plata către fiecare parte civilă a sumei de 100 000 euro, la cursul BNR din ziua plăţii, reprezentând despăgubiri pentru daune morale. Menţine în rest dispoziţiile sentinţei apelate, care nu contravin prezentei decizii. În baza art. 241 alin. 1 lit. c Cod procedură penală, constată încetată de drept la data prezentei decizii, dată la care se emite mandatul de executare a pedepsei închisorii, a măsurii arestului preventiv luat faţă de inculpat în cauză.

În temeiul art. 422 Cod procedură penală şi art.424 alin. 3 Cod procedură penală, din pedeapsa principală rezultantă de 17 ani şi 4 luni închisoare, aplicată inculpatului, deduce în continuare durata arestării preventive, de la 09.03.2022 la zi. În baza art. 275 alin. 3 Cod de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate în apel rămân în sarcina statului. DEFINITIVĂ. Pronunţată prin punerea deciziei la dispoziţia părţilor şi a procurorului prin grefa instanţei, azi, 05.05.2022.

Tatăl vitreg rupe tăcerea despre moartea fetiței

Update, 2 noiembrie, ora 8:30. Tatăl vitreg al fetiței găsită ucisă și incendiată lângă un cimitir a fost reținut de procurorii din Arad. Bărbatul de 23 de ani a făcut primele declarații despre ce s-a întâmplat. Potrivit acestuia, moartea copilei a fost un accident.

Tânărul este principalul suspect în acest dosar. La audieri, părintele vitreg a declarat că moartea fetiței ar fi fost un accident. Mama ei era la maternitate, unde năștea un copil.

Bărbatul a povestit că, rămas acasă cu fetița și cu fratele acesteia, în vârstă de 3 ani, ar fi vrut să le facă baie copiilor. Doar că fetița a alunecat, s-a lovit cu capul de cadă și a murit. Suspectul le-a spus anchetatorilor că, într-adevăr, i-a dus trupul pe un câmp, dar că nu a incendiat-o el, potrivit Digi24.

Fetița ucisă şi incendiată lângă un cimitir din Arad, identificată

Update, 1 noiembrie, ora 23:10. Fetița ucisă și incendiată lângă un cimitir din Arad a fost identificată. Potrivit Antena3, principalul suspect în crima îngrozitoare ar fi tatăl vitreg al copilei.

„În aceste momente, la audieri este tatăl ei vitreg, principalul suspect în acest dosar. Este și mama fetiței la audieri. Sunt părinți tineri, au douăzeci și un pic de ani, potrivit surselor noastre.

Această copilă mai are un frate…Cei doi soți erau acasă în momentul în care au intrat mascații peste ei și s-au arătat cumva șocați că Poliția a ajuns la ei. Sunt din Arad, iar fetița ar fi fost bătută acasă”, a transmis Roxana Ciucă, reporter Antena 3.

Știre inițială:

O fetiță a fost omorâtă şi incendiată lângă un cimitir din Arad și avea, conform anchetatorilor, o înălţime de 1,10-1,20 metri, ochi căprui, părul şaten şi vârsta aproximativă de 5-6 ani.

Procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad a fost sesizat despre faptul că, în municipiul Arad, în cartierul Bujac, în vecinătatea cimitirului, pe un drum lăturalnic – agricol, a fost identificat un fragment dintr-un membru inferior drept, de natură umană, parţial carbonizat şi că despre acest eveniment au fost anunţaţi prin serviciul SNUAU 112, lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul P.M.Arad – Secţia 1 Urbană Vlaicu.

După ce au ajuns la faţa locului, aceştia au constatat că cele sesizate se confirmă, a anunțat echipa operativă din cadrul I.P.J.Arad – S.I.C.

La scurt timp după ce au ajuns la faţa locului, aceştia au constatat că cele sesizate se confirmă, anunţând echipa operativă din cadrul I.P.J.Arad – S.I.C.

O fetita, ucisa si incendiată langa un cimitir din Arad
Fetita ucisa in Arad

Din primele efectuări s-a găsit, la o distanţă de aproximativ 50 metri de locul în care a fost găsită laba piciorului, şi cadavrul fetei, care prezenta urme de carbonizare în parte inferioară şi lipsa membrelor inferioare. Astfel că zona în care a fost descoperit cadavrul a prezentat urmele unei incendieri.

În cauză s-a început urmărirea penală „in rem” sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor, faptă prev. de art.188 al.1 C.pen, profanarea de cadavre sau morminte, faptă prev. de art.383 al.1 C.pen. cu aplic. art.38 al.1 C.pen. privind concursul real de infracţiuni. Prin ordonanţa din data de 01.11.2021 s-a dispus extinderea cercetărilor privind infracţiunea de violenţă în familie, prev. de art. 199 al. 1 C.p. în condiţiile art. 188 al. 1 C.p. şi profanare de cadavre sau morminte, prev. de art. 383 al. 1 C.p., cu aplic. art. 38 al. 1 C.p, potrivit Antena 3.

În plus, de la faţa locului au fost prelevate mai multe urme,cum ar fi un depozit subunghial de la ambele mâini cât şi laba piciorului drept, un fir de păr de aproximativ 22 cm, identificat în pumnul închis al mâinii drepte, mai multe articolele de îmbrăcăminte, parţial afectate de foc, un elastic pentru prinderea părului, câteva piese osoase carbonizate, darşi material carbonizat aflat sub cadavru, toate acestea fiind descrise în procesul-verbal întocmit cu ocazia cercetării la faţa locului.

În scurt timp urmează să fie dispuse expertize complexe genetice-judiciare, fizico-chimice, toxicologice.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...