O femeie din Huși a rămas fără 120.000 de euro și bijuterii. Cum a păcălit-o chiriașa

Ioana Bucur 12.04.2022, 10:56
O femeie din Huși a rămas fără 120.000 de euro și bijuterii. Cum a păcălit-o chiriașa

Promisiuni ce au costat-o scump. O femeie din Huși spune că a rămas fără 120.000 de euro și mai multe bijuterii din aur, după ce a fost păcălită de o altă femeie pe care o primise în apartament drept chiriașă. Cum a reușit să își păcăcălească victima să îi dea agoniseala de-o viață și cum a ieșit la lumină adevărul, după șase luni: „Mi s-a luat tot ce am avut”.

Cum a rămas o femeie din Huși fără 120.000 de euro și bijuterii

O femeie din Huși trăiește un adevărat coșmar. În câteva luni, a rămas fără agoniseala de-o viață, bani și bunuri strânse împreună cu soțul său. Totul a început în toamna anului 2020 când, rămasă văduvă, a decis să își închirieze apartamentul din municipiul Huși. Nu a durat mult până când a găsit o persoană interesată, o localnică devenindu-i chiriașă. În cele din urmă, aceasta a reușit să îi câștige încrederea viitoarei victime.

„Am fost sunată de o persoană pentru închirierea unui apartament. Eu eram într-o situație vulnerabilă, îmi murise soțul. Aveam nevoie de persoane aproape”, a povestit femeia, potrivit stirileprotv.ro.

Înțelegând că femeia avea de gând să facă o serie de noi investiții, chiriașa i-a spus femeii din Huși că ar cunoaște procurori și avocați din Iași care i-ar putea putea intermedia achiziționarea unor apartamente, terenuri și mașini la prețuri mici. Apoi au început cererile.

O femeie din Huși a rămas fără 120.000 de euro și bijuterii. Cum a păcălit-o chiriașa

„Mi s-a luat tot ce am avut, munca mea și a soțului de o viață. Nu a mai recuperat nimic”

Chiriașa i-ar fi cerut bani împrumut pentru un procuror din Iași, punând-o pe văduvă în contact cu magistratul, pe WhatsApp. Au urmat tranzacții cu sume mari, pe semnătură, în prezența unui presupus avocat, bani ce ar fi trebuit să fie avans pentru mai multe bunuri pe care văduva dorea să le cumpere.

„Am plecat de la câteva sute de euro, apoi câte cinci mii pentru afacerile doamnei și avea nevoie de un împrumut. Știa că vreau să iau un apartament în Iași, a zis că mă poate ajuta. Trebuia să dau un avans, de 20 mii euro. Apartamentul nu s-a mai cumpărat. A fost vorba și de un teren în Bucium. Am trimis bani, terenul nu a fost luat.

Știa că vreau o mașină. A spus la fel că mă vă ajuta, că vrea și ea (procuroarea n.r.) să cumpere 3-4 mașini în aceeași lună. Când spuneam că vreau să văd mașina, îmi spunea că e în garaj, să vin să o văd, vino și o vezi. Când ajungeam acolo, doamna nu era acasă”, a povestit victima, pentru aceeași sursă.

După bani, au urmat bijuteriile din aur ale văduvei, în jur de 700, chiar 800 de grame. O greșeală făcută de chiriașă i-a deschis ochii femeii, după șase luni în care și-a dat întreaga agoniseală.

„A uitat să închidă telefonul și am auzit o discuție. Așa mi-am dat seama că e o bandă de escroci și că mi s-a luat tot ce am avut, munca mea și a soțului de o viață. Nu a mai recuperat nimic.”

Dându-și seama că a fost păcălită, femeia a cerut ajutorul autorităților. Dosarul a ajuns în noiembrie 2021 la Curtea de Apel Iași.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...