Crima de la Iași. Ce spun părinții marocanului care rămâne principalul suspect. „Am aflat de băiatul nostru de pe net”

Iancu Andreea 07.04.2022, 13:23
Crima de la Iași. Ce spun părinții marocanului care rămâne principalul suspect. „Am aflat de băiatul nostru de pe net”

În urmă cu aproape jumătate de an, în luna decembrie a anului 2021, oamenii legii din Iași au primit o sesizare din partea rudelor unui student marocan, care nu s-ar mai fi întors la Bruxelles, deși era așteptat de familia sa. Acesta și iubita lui erau găsiți ulterior decedați, în același pat. Un singur suspect a fost arestat, un alt marocan, care ar fi responsabil de crima de la Iași. Părinții principalului suspect, colegul marocanului ucis, ar fi aflat despre situație de pe internet.

Crima de la Iași, un scenariu tulburător

Oamenii legii din Iași descopereau la mijlocul lunii decembrie 2021 că un tânăr student marocan, pe numele său Youssef Jniyah, decedase într-o vilă închiriată de către acesta, în zona Moara de Vânt. Tânărul, care era student la UMF Iași, era găsit în locuință cu iubita sa, Ioana Vanesa Burlacu, ambii fără suflare în același pat. Rudele băiatului au fost cele care au alertat autoritățile, după ce băiatul nu a mai ajuns la Bruxelles, unde era așteptat de familia sa.

Ulterior, polițiștii au ajuns să îl considere ca principal suspect pe un alt tânăr marocan, Ahmed Sami El Bourkadi, bănuit de comiterea acestei duble crime. Acesta a fost prins la Roma (Italia) și adus în Iași, unde a fost plasat în arest preventiv de atunci. În prezent, el se află după gratii, în timp ce părinții marocanului suspect au aflat despre incident de pe internet. Aceștia susțin că fiul lor este nevinovat.

Ce spun părinții principalului suspect al crimei de la Iași
Crima de la Iași este în continuare anchetată

Ce spun părinții marocanului suspectat pentru crima de la Iași

În cadrul unui interviu recent pentru bzi.ro, părinții tânărului arestat consideră că băiatul lor nu s-ar putea face vinovat de o astfel de oroare. Sakina El Moussaoui, de meserie farmacistă, și Mustafa El Bourkadi, medic cardiolog, au fost audiați recent de autoritățile din Iași, după ce au venit din Maroc pentru acest lucru. Ei susțin că fiul lor nu ar fi putut comite aceste crime. Cei doi mai au alți doi copii, unul care este medic stomatolog și un tânăr liceean.

„Am discutat cu Sami și ne-a spus că este nevinovat, nu a avut nimic de-a face cu situația aceasta. Inițial, noi am aflat despre situație de pe Internet. Vreau să subliniez faptul că Sami nu ne-a creat niciodată necazuri, probleme. El s-a născut în Canada, a studiat acolo, nu a făcut probleme nici la școală, nici acasă, în familie”, a declarat medicul cardiolog Mustafa El Bourkadi pentru bzi.ro.

De asemenea, mama băiatului consideră că fiul său este un tânăr cuminte, care nu poate să fie un criminal. Conduita sa școlară și modul în care s-a concentrat mereu să fie un elev bun, visând să devină și el doctor precum tatăl său, nu ar putea să îl fi făcut să reacționeze atât de brutal față de tinerii uciși.

„Sami e un băiat responsabil și nu a fost niciodată foarte pretențios. Întotdeauna a fost interesat de studiile sale, ne-a spus că era mulțumit de școala de aici, din Iași, de colegi. Nu este genul de persoană căreia să-i fi păsat de haine de firmă sau chestii de acest gen. Până la această situație, a avut o viață normală și fericită. De asemenea, el a avut întotdeauna note bune la școală. A vrut mereu să fie doctor”, a menționat Sakina El Moussaoui.

Părinții i-au luat apărarea fiului lor, considerând că educație primită de acasă de către tânăr nu l-ar fi putut conduce la un astfel de comportament. În plus, ei au menționat că au încredere în organele de anchetă și așteaptă ca autoritățile să facă dreptate.

George Ivașcu, despre apariția lui Carmen Simionescu în serialul Clanul
Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...
Recomandări