O casnică a pus bicarbonat de sodiu în cuva mașinii de spălat. După mai multe zile a avut un moment de uimire

Emanuela Pană, Anca Lupescu 26.07.2021, 11:06
O casnică a pus bicarbonat de sodiu în cuva mașinii de spălat. După mai multe zile a avut un moment de uimire

Bicarbonatul de sodiu are numeroase întrebuințări în viața de zi cu zi, fiind nelipsit din bucătăriile gospodinelor. Acest compus chimic nu face minuni doar în bucatele gustoase pregătite în casele românilor, unde mai pui că un pliculeț este și foarte ieftin. O femeie casnică a pus bicarbonat de sodiu în cuva mașinii de spălat, iar rezultatele au fost uimitoare. Mai multe detalii vă oferim în paragrafele următoare.

A pus bicarbonat de sodiu în cuva mașinii de spălat

În prezent, bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai folosite ingrediente, iar lista cu trucuri pare că nu se mai termină. Acest ingredient minune, nelipsit din bucătăria gospodinelor, are încă o mulțime de beneficii mai puțin știute. În acest material îți explicăm cum îl poți folosi într-un mod inedit.

Bicarbonatul de sodiu este un compus chimic care s-a divedit de un real ajutor în gospodării, iar o femeie a descoperit o nouă întrebuințare a acestuia. Gospodina a adăugar bicarbonat de sodiu în cuva mașinii de spălat, iar în urma acestui gest, efectele miraculoase nu au întârziat să apară.

Trucurile cu bicarbonat de sodiu au devenit tot mai căutate în ultima perioadă, acest praf având rezultate uimitoare de la măști de față și până la curățarea tapițeriei din mașină. Ținând cont de prețul mic și de faptul că se găsește oriunde, chiar și la magazinul din colțul străzii, am putea spune că bicarbonatul de sodiu este aur la casa omului.

Cu doar două linguri din acest produs ieftin plasate în cuvă, dezinfectezi ușor și eficient mașina de spălat. Mai mult, după ce-l pui în mașină, vei constata că mirosurile neplăcute (care apar în țesături din cauza bacteriilor) au dispărut și ele. Iar efectele benefice nu se opresc aici.

Citește și: De ce pun gospodinele bicarbonat de sodiu peste cireşe. E cel mai tare truc

Femeia a avut un moment de uimire după câteva zile

Îți dorești rufe curate, igienizate și albe? Atunci trebuie să încerci și tu trucul despre care ți-am povestit în acest material. Atunci când pui rufele la spălat, moleculele de detergent penetrează celulele și elimină, astfel, bacteriile. Însă, când detergentul de rufe nu este suficient de bun, hainele tale au nevoie de „o mână de ajutor“.

Tot ce trebuie să faci este să pui o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu în mașina de spălat și să aștepți ca minunea să se producă. De altfel, pentru ca detergentul tău de rufe să fie mai eficient, repetă acest lucru la fiecare ciclu de spălare. În caz că nu știai, acest praf ieftin și alb reglează, de fapt, pH-ul apei, împiedicând-o să devină mult prea acidă sau prea alcalină.

Mai mult, bicarbonatul de sodiu elimină depozitele de minerale sau detergent din apă și previne acumularea acestora pe haine, fapt ce crează efectul de material tare și aspru. Adăugând bicarbonat de sodiu în cuva mașinii de spălat, vei obține haine mai curate, dar și mai moi.

Unde mai punem că, fiind un mineral natural, bicarbonatul de sodiu este mai puțin nociv pentru mediu comparativ cu balsamul de rufe sintetic, care conține parfum care maschează mirosurile.

Urmăriți Impact.ro și pe