5 trucuri simple de frumusețe cu bicarbonatul de sodiu. Efectele sunt uluitoare

Iancu Andreea 14.07.2021, 12:15
5 trucuri simple de frumusețe cu bicarbonatul de sodiu. Efectele sunt uluitoare

Bicarbonatul de sodiu este unul dintre ingredientele folosite tot mai des în gospodărie, dar nu numai. Se pare că acesta are beneficii nebănuite asupra frumuseții, existând o mulțime de trucuri utile pentru piele și păr, pe care multe doamne și domnișoare le-ar putea aplica. Cele 5 trucuri simple de frumusețe cu bicarbonatul de sodiu pe care le vom prezenta în rândurile următoare pot reprezenta o soluție simplă și la îndemână pentru cele care preferă să economisească banii pentru cosmetice costisitoare.

5 trucuri de frumusețe cu bicarbonatul de sodiu

Utilizat adesea în bucătărie, la prepararea blaturilor, bicarbonatul de sodiu a devenit mai degrabă un ingredient nelipsit din gospodărie, dat fiind faptul că este util inclusiv la curățenie. Totuși, efectele sale sunt spectaculoase și în cazul tratamentelor cosmetice. Bicarbonatul de sodiu poate fi inclus în cadrul a 5 trucuri de frumusețe, pe care merită să le încerci. De la combaterea acneei și transpirației, până la efecte miraculoase asupra părului, bicarbonatul de sodiu reprezintă un ingredient ce poate fi inclus fără grijă în ritualul zilnic de frumusețe.

  • Scapă de coșuri cu ajutorul bicarbonatului de sodiu

Acneea reprezintă una dintre problemele cele mai apăsătoare ale tenului. Erupțiile roșiatice dau bătăi de cap multora, însă puțini cunosc faptul că bicarbonatul de sodiu poate face minuni în cazul celor care se luptă cu apariția coșurilor. Tot ceea ce trebuie să faci este să amesteci o linguriță de bicarbonat de sodiu cu apă caldă, până când obții o pastă. Aplic-o pe zonele cu probleme și las-o să acționeze măcar 15 minute. În cazul în care tenul tău este unul uscat, înlocuiește apa cu o linguriță de miere. Totuși, dacă te confrunți cu acnee severă, consultă un medic dermatolog.

Descoperă 5 trucuri de frumusețe cu bicarbonatul de sodiu
Descoperă 5 trucuri de frumusețe cu bicarbonatul de sodiu
  • Ia-ți adio de la punctele negre

O simplă linguriță de bicarbonat de sodiu te va face să scapi de punctele negre. Amestecă pulberea cu o jumătate de linguriță de apă caldă, până când obții o pastă groasă. Aplic-o pe zonele cu probleme și las-o să se usuce timp de 5-10 minute. La final, clătește cu apă călduță. Pentru un efect mai intens, aplică acest tratament după duș, când porii deschiși facilitează întregul proces de eliminare a punctelor negre.

  • Exfoliant natural, pe bază de bicarbonat de sodiu

Pentru a te bucura de o piele catifelată este necesară exfolierea constantă, însă produsele din comerț pot fi uneori costisitoare, ori încărcate de ingrediente nocive. Poți opta pentru un exfoliant natural, obținut printr-un amestec dintr-o linguriță de bicarbonat de sodiu, o lingură de apă și o linguriță de zahăr brun. Asigură-te că masezi pielea în mod delicat cu acest scrub și lasă-l să acționeze timp de 5-10 minute. Clătește la final cu apă călduță.

  • Obține un deodorant natural

Deodorantele și antiperspirantele din magazine pot conține ingrediente nocive, în special pentru pielea sensibilă. Poți încerca o variantă naturală, simplă, pe bază de bicarbonat de sodiu. În fiecare dimineață, include în ritualul tău tamponarea zonelor axilei sau a celor în care transpirația îți dă bătăi de cap, cu bicarbonat de sodiu, folosind o dischetă de bumbac. Astfel vei păstra mirosurile neplăcute la distanță și nu îți vei mai păta hainele.

  • Conferă volum părului

Părul subțire, moale, lipsit de volum, poate reprezenta un impediment pentru unele femei. O metodă simplă este de a oferi un plus de volum podoabei tale capilare prin aplicarea unei lingurițe de bicarbonat de sodiu la rădăcină. Masează pulberea până când se absoarbe în piele. Acest proces ajută la eliminarea sebumului și la obținerea volumului șuvițelor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...