De ce pun gospodinele bicarbonat de sodiu peste cireşe. E cel mai tare truc

Ana Anitoiu 09.06.2021, 18:58
De ce pun gospodinele bicarbonat de sodiu peste cireşe. E cel mai tare truc

Cireșele sunt unele dintre cele mai delicioase fructe, dar ele pot amenința sănătatea celor care le consumă, dacă nu sunt pregătite corect. Iată de ce pun gospodinele bicarbonat de sodiu peste acestea și ce efect obțin. Este cel mai tare truc.

De ce se pune bicarbonat de sodiu peste cireşe

Cireșele au numeroase beneficii pentru sănătate, dar dacă sunt consumate fără a fi curățate bine înainte, ele pot mai degrabă să aducă probleme. Aceste fructe pot conține pesticide precum tiabenzadol și fosmet – substanțe nocive pentru ficat și rinichi. Din fericire, soluția pentru a scăpa de ele este simplă și la îndemâna oricui.

Tot ce trebuie făcut este să fie folosit bicarbonat de sodiu. Unii specialiști susțin că acest ingredient ar elimina aproximativ 80% din pesticidul numit tiabenzadol și 96% din fosmet. Astfel, cireșele pot fi savurate fără nicio grijă.

De ce pun gospodinele bicarbonat de sodiu peste cirese
Cirese

Cum se pregătesc cireșele cu bicarbonat de sodiu

Cireșele se pregătesc să fie consumate foarte ușor. Fructele se scufundă în apă cu bicarbonat de sodiu pentru câteva minute sau mai mult. În acest fel, pesticidele și bacteriile se elimină și dispare îngrijorarea cu privire la apariția unor eventuale probleme de sănătate.

În plus, acest ingredient extrem de ieftin poate fi folosit pentru a masa coaja fructelor, astfel încât să fie îndepărtați microbii. Bicarbonatul de sodiu este un aliat în bucătărie, în general, precum și la curățenie.

Beneficiile cireșelor asupra sănătății

Cireșele au numeroase beneficii pentru sănătate. Potrivit unor studii, acestea au efect anticancerigen datorită conţinutului ridicat de antioxidanţi ce luptă cu radicalii liberi. Pigmentul ce le dă culoarea roșie reduce inflamațiile și durerile, reglează nivelul de colesterol din sânge şi trigliceridele şi scade riscul de boli de inimă şi diabet. În plus, aceste fructe delicioase pot ameliora febra musculară de după efortul fizic intens.

De asemenea, consumul de cireșe previne apariția unor boli neurodegenerative cum sunt demenţa sau Alzheimer. Bogate în antioxidanți, minerale, acid elagic, vitamina C, vitamina A, bioflavonoidele și melatonină, aceste fructe reduc riscul de apariție a gutei.

Totodată, melatonina din cireșe este un antioxidant excelent pentru calmarea sistemului nervos. Prin urmare, consumul acestor fructe este util pentru persoanele care se confruntă cu insomnii, migrene, stări de anxietate ori nevroze.

Mai mult, cireşele conţin peste 75% apă și au doar 63 de calorii la 100 de grame, așa că sunt perfecte în curele de slăbire. Acestea oferă senzaţia de saţietate și previn deshidratarea. Totuși, la fel ca orice aliment, cireșele trebuie să fie consumate cu moderație. Vezi AICI o rețetă de prăjitură cu cireșe!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...