O doctoriță din Bacău a trimis o femeie cu infarct să moară acasă și crede că toți cei care vin la Urgențe ar trebui amendați

Elena Avramescu 06.12.2021, 10:26
O doctoriță din Bacău a trimis o femeie cu infarct să moară acasă și crede că toți cei care vin la Urgențe ar trebui amendați

Este vorba despre o doctoriță din Bacău, care fără să stea pe gânduri a trimis o femeie cu infarct să moară acasă, declarând că are doar faringită. În plus, într-un interviu a mai notat faptul că toți cei care vin la Unitatea Primiri Urgențe (UPU) ar trebui amendați, deoarece majoritatea sunt sănătoși și se prezintă la spital fără motive serioase, potrivit Vremea Nouă. Doctorița le-a mai spus colegilor să nu le fie frică să pună parafa ”nu este o urgență medicală” pe actele pacienților de la UPU.

O doctoriță din Bacău a trimis o femeie cu infarct să moară acasă

A fost preluată după trei ore, i-a spus ”doamnă, de ce ați venit aici pentru o durere în gât, că noi avem treabă”. Fusese externată cu diagnostic de faringită pe fița de externare și cu mențiunea să ia un antiinflamator și un antibiotic.

Avea și un EKG făcut. EKG ul respectiv l-am trimis mai multor medici cardiologi care dintr-o simplă privire pe WhatsApp mi-au zis că din păcate este un infarct în curs de desfășurare. Mama s-a dus la spital cu infarct și a plecat cu faringită, a spus Dorian Ilie, fiul femeii decedate.

O doctorita din Bacau a trimis o femeie cu infarct sa moara acasa
Doctorita din Bacau

Astfel că Nuțica Baluș, care a fost asistentă timp de 40 de ani la spitalul județean, a murit în propria casă, după un chin de 4 zile. Doctorița care a preluat-o pe pacientă fusese transferată la Spitalul Județean din Bacău, de la Vaslui, în urmă cu 7 luni, fiind medic de familie care lucrează și la camera de gardă.

Fiul femeii moarte a decis să facă plângere la Colegiul Medicilor, dar între timp doctorița lucrează în continuare la UPU Bacău.

Îmi dau seama că astfel de demersuri pe care le fac nu o vor aduce pe mama înapoi, dar dacă și o viață va fi salvată de faptul că acest medic va suferi niște consecințe, va pleca din sistem, vor fi aplicate niște sancțiuni și măcar o viață aș ști că este salvată, moartea mamei nu va fi fost în van, a mai spus Dorian Ilie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...