O companie gigant se pregătește de faliment. E o firmă cu istorie, din timpul celui de-al Doilea Război Mondial

Stan Filon 16.06.2022, 14:25
O companie gigant se pregătește de faliment. E o firmă cu istorie, din timpul celui de-al Doilea Război Mondial

O companie gigant se pregătește să-și declare falimentul. A fost un adevărat colos și este cunoscut de mai bine de 90 de ani în întreaga lume! Vorbim despre compania de produse cosmetice Revlon, care are probleme financiare foarte serioase. Compania a pierdut teren în fața produselor cosmetice lansate de vedete de talie mondială din Statele Unite ale Americii, precum Rihanna. În plus, compania a avut probleme serioase din cauza blocajelor din aprovizionare.

O companie gigant se pregătește de faliment

Compania Revlon este cunoscută la nivel mondial. A fost unul dintre cei mai mari jucători din domeniul produselor cosmetice. Puțini știu, dar Revon a pornit la drum cu un singur produs. Un lac de unghii. Compania Revlon a fost lansată pe data de 1 martie 1932 la New York, fondată de doi frati Charles & Joseph Revson. Cei doi l-au avut alături și pe chimistul Charles Lachman. Cei trei cofondatori au lucrat împreună pentru a dezvolta un proces de fabricație unic și eficient. Au lansat pe piață în primă fază un singur produs și anume un „smalt de unghii” (oja). De-a lungul timpului, aceștia s-au dezvoltat și și-au adăugat în portofoliu multe nuanțe de ojă, înlocuind coloranții cu pigmenți.

Unul dintre cele mai importante momente ale companiei a avut loc în 1937, când s-au gândit să facă reclamă produselor în cunoscuta revista New Yorker Magazine. A fost o adevărată lovitură, deorece numărul clienților a crescut enorm. În anul 1939, compania a lansat și o gamă de rujuri și a fost prima care a promovat ideea de asortare între culoarea unghiilor și cea a rujului. Și acest lucru a dus la creșteri importante ale vânzărilor.

O companie gigant se pregateste de faliment
O companie gigant se pregateste de faliment

Reclama, sufletul comerțului

Compania a trecut cu bine și peste al Doilea Război Mondial. La finalul acestuia, cei trei acționari se puteau lăuda că firma lor a ajuns al 2-lea cel mai mare producător de produse cosmetice din SUA, asta și datorită unor contracte pe care le-a avut cu armata țării lor.

Ei bine, toată această istorie se pare că se apropie de sfârșit, după ce vedete precum Rihanna (Fenty Beauty) și Kylie Jenner (Kylie Cosmetics) și-au lansat pe piață propriile lor produse cosmetice, care au dus reclama la un alt nivel, folosind toate platformele online disponibile. Vânzările Revlon au încetinit puternic și pe fondul blocajelor din aprovizionare, pierzând spațiu la raft în magazinele din SUA în favoarea startup-urilor susținute de celebritățile respective.

S-a ajuns ca Revlon Inc să solicite punerea sub protecția Capitolului 11, după ce a încercat să lupte cu mărcile axate pe online în ultimii ani. Miercuri, producătorul de lac de unghii și ruj deținut acum de miliardarul Ron Perelman a depus dosarul la o instanță specializată din Districtul de Sud al New Yorkului. În SUA, punerea sub protecția Capitolului 11, resectiv falimentul, ​​permite unei companii să continue să opereze cu condiția sa propună un plan de rambursare a datoriilor către creditori.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...