O cântăreață celebră a murit! Și Elvis Presley i-a preluat o piesă

Iancu Andreea 09.06.2020, 12:34

O mare artistă a plecat dintre noi, lăsând în urmă o carieră muzicală fabuloasă. Membra grupului Pointer Sisters a decedat la vârsta de 69 de ani din cauza unui stop cardiac, potrivit Variety. Bonnie Pointer s-a bucurat de un succes fulminant datorită pieselor sale, fredonate de o lume întreagă.

Bonnie Pointer a lăsat moștenire cântecele sale

Patricia, cunoscută ca Bonnie, a fost cofondatoarea grupului Pointer Sisters. Cu toate acestea, artista a ales să urmeze o carieră solo la jumătatea anilor 1970.

Surorile Pointer au început să cânte într-o biserică din Oakland (California), unde tatăl lor predica. Totuși, trio-ul format din Bonnie, June și Anita a debutat în 1969. Ulterior, Ruth Pointer, cea mai mare dintre surori, s-a alăturat trupei în 1972.

Personalitatea artistei a putut fi descoperită datorită autobiografiei „I’m So Excited: My Life as a Pointer”. Aceasta mărturisea că simte nevoia să facă ceva cu viața ei.

Petrecea timp în Haight-Ashbury cu hippioţii, a protestat la Berkeley, a scris poezie cu Angela Davis şi se întâlnea cu Huey Newton, cofondator al Partidului Panterelor Negre.

Primul succes în lumea muzicii a fost marcat de piesa „Yes We Can Can”, compusă de Allen Toussaint. De asemenea, unele dintre cele mai faimoase piese ale grupului sunt „I’m So Excited”, „Jump” şi „Fire”.

Totodată, Bonnie Pointer a avut o carieră recunoscută la nivel înalt, împreună cu Anita obținând un Grammy în 1974. Piesa „Fairtytale” a fost ulterior interpretată și de Elvis Presley.

Pe de altă parte, cea mai importantă realizare a ei solo a fost cu melodia „Heaven Must Have Sent You” (1979). Bonnie a lansat în total 11 albume, ultimul fiind „Like a Picasso” (2011).

Anunțul trist făcut de sora artistei

Bonnie a părăsit trupa în 1977, chiar cu puțin timp înainte ca Pointer Sisters să înregistreze succesul cu piese precum „Fire” şi „Neutron Dance”. Totodată, surorile s-au mai reunit de câteva ori, în 1994 bucurându-se chiar de o stea pe Hollywood Walk of Fame.

Din păcate, viața artistei a fost curmată de un stop cardiac. Anunțul nefericitului eveniment a fost făcut de către Anita Pointer, sora artistei. La doar 69 de ani, cântăreața s-a stins din viață.

Cu multă tristeţe trebuie să anunţ fanii Pointer Sisters că sora mea Bonnie a murit în dimineaţa aceasta.

Și cea mai tânără dintre surori, June, a murit în 2006. În memoria surorii lor, Bonnie și Anita au lansat un cântec-omagiu pentru ea, „Feels Like June”. Un purtător de cuvânt a spus că acesta a reprezentat ultima înregistrare pentru Bonnie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...