Doliu în lumea artistică! Little Richard, părintele rock ’n’ roll, s-a stins din viață. Anunțul făcut de fiul artistului

Luiza Moldovan 09.05.2020, 19:33
Doliu în lumea artistică! Little Richard, părintele rock ’n’ roll, s-a stins din viață. Anunțul făcut de fiul artistului

Părintele rock-and roll, voce inimitabilă, versuri nebune, un ritm de scenă amețitor, o energie contagioasă, dădea tot pe scenă. Little Richard s-a stins la 87 de ani. A avut o viață fabuloasă.

Cântărețul-pianistul-nebunul. Nimeni nu-i refuza nimic

Încă nu se știe cauza morții celui care a personificat un nou tip de muzică și de performance, artistul total. Fiul cântărețului a confirmat vestea.

Artistul a debutat cu melodia care avea să ajungă un super-hit al generației sale – Tutti Frutti (1956). A continuat cu Long Tall Sally, Lucille, Rip it up, genialul Good Golly Miss Molly, nelipsit la petrecerile vremii. Little Richard a fost un pianist nebun, un improvizator de excepție, extrem de talentat și cu o masivă inspirație.

Nu a ajuns niciodată în top 10 al prestigioasei reviste Rolling Stones, dar asta nu i-a anulat calitatea de muzician desăvârșit. Cântecele lui au devenit un șablon pentru alți tineri interpreți.

Nebunul nebunilor, pe care toată lumea l-a iubit, Little Richard s-a stins din viață
Nebunul nebunilor, pe care toată lumea l-a iubit, Little Richard s-a stins din viață

A plecat de acasă la 13 ani

Steven Van Zandt (muzician, producător, artist) spunea așa:

„Elvis a popularizat rock and roll-ul, Chuck Berry a fost un povestitor, iar Richard a fost arhetipul”.

S-a născut la 5 decembrie 1932 în Macon, Georgia. A fost unul dintre cei 12 copii ai familiei. Unchii luin erau predicatori. În copilărie, a cântat într-o biserică din apropiere. Little Richard a vrut să facă muzică încă de pe atunci, dar tatăl său, Bud, (alcoolic înrăit) nu l-a sprijinit. A plecat de acasă la 13 ani și s-a mutat într-o familie de albi în Macon. Dar pasiunea pentru muzică nu l-a părăsit. Unul dintre prietenii săi din copilărie  a fost Ottis Redding.

Împreună cu un alt prieten, care lucra pentru Penniman (o companie producătoare de discuri), l-a auzit și i-a făcut rost de câteva minute să cânte într-un club în Macon. A mai câștigat și un concurs de talente, iar Pennimann i-a oferit primul său contract, în 1951. A devenit Little Richard, pentru că nu avea decât 15 ani.

Modul său atât de personal de cântat la pian l-a învățat de la o pianistă din South Carolina, care-și purta părul așa cum avea să și-l poarte și el toată viața – stilul Pompadour.

Urmăriți Impact.ro și pe