Ce le-a transmis Barack Obama protestatarilor din America. Fostul președinte a luat atitudine

Raluca Juncu 04.06.2020, 13:38

Barack Obama a transmis un mesaj către protestatarii care au împânzit străzile din mai multe orașe din SUA. Fostul Președinte al Statelor Unite este solidar cu manifestanții care protestează împotriva violențelor poliției. Este primul mesaj video adresat de fostul lider de la izbucnirea manifestațiilor violente din SUA.

Barack Obama: „Suntem cu voi, ne rugăm pentru voi”

Statele Unite ale Americii au fost marcate de proteste de mare amploare care s-au desfășurat în ultima săptămână. Barack Obama a adresat un mesaj pentru manifestanții care de zile bune se află pe marile artere ale țării.

Sursa foto: captură video YouTube
Sursa foto: captură video YouTube

„Este foarte important pentru noi să profităm de acest moment care a fost creat, ca societate, ca ţară, şi să utilizăm asta pentru a avea un impact în cele din urmă. Există o schimbare de mentalitate în curs, o conştientizare mai mare a faptului că putem face mai bine”, a transmis fostul președinte al SUA, într-o videoconferință, potrivit Agerpres.

Predecesorul lui Donal Trump i-a îndemnat pe tinerii de culoare să aibă speranță și să nu renunțe la visele lor, iar aleșilor locali americani le-a transmis că ar fi necesară o revizuire a reformele politicile în domeniul folosirii forţei cu membrii comunităţii lor şi să se angajeze că vor răspunde pentru reformele promise.

„Vreau să ştiţi că voi contaţi. Vreau să ştiţi că vieţile voastre contează, visele voastre contează (…) Suntem cu voi, eu și Michele ne rugăm pentru voi”, a spus Barack Obama referindu-se în principal la familia lui George Floyd, dar și protestatarii care încă sunt pe străzi.

Cum au început protestele în SUA

La scurt timp după ce a fost permisă ieșirea din case, impusă ca o măsură pentru a limita răspândirea coronavirusului. Pe oameni i-au scos din case inegalitățile sociale și economice care s-au adâncit tot mai mult, precum și amplificarea diferențelor de rasă, o chestiune arzătoare de mai multe decenii, pe tărâmul american.

Moartea lui George Floyd, un american de culoare din Minneapolis care era aflat în custodia poliției a dus la izbucnirea unor mainifestații violente. Bărbatul în vârstă de 46 de ani este considerat un erou. Donald Trump a decis ca la acestă problemă violentă să răspundă tot într-o manieră violentă, prin folosirea militarilor pentru a înăbuși protestele.

Urmăriți Impact.ro și pe