O bătrână de 75 de ani a ajuns pe mâna forțelor speciale. Cine era oficialul de rang înalt pe care plănuia să îl răpească

Cătălina Burghelea 15.10.2022, 16:39
O bătrână de 75 de ani a ajuns pe mâna forțelor speciale. Cine era oficialul de rang înalt pe care plănuia să îl răpească

O bătrânică a fost arestată de forțele speciale, după ce s-a descoperit că era șefa unei grupări teroriste. Alături de complicii săi, femeia de 75 de ani ar fi plănuit răpirea ministrului Sănătății din Germania. Deși pare greu de crezut că mămăița coordona totul, autoritățile de la Berlin sunt convinse că acuzațiile la adresa ei sunt cât se poate de întemeiate. Profesoara de teologie a procurat arme și explozibili pentru a doborî rețeaua electrică a țării, mai spun oamenii legii.

O femeie de 75 de ani, acuzată de terorism

La vârsta de 75 de ani, o bătrână din Germania a fost reținută de trupele antitero, în urma unei operațiuni complexe. Elisabeth R este învinuită de conducerea unui grup terorist care plănuia răpirea ministrului Sănătății din Germania, Karl Lauterbach, relatează The Guardian.

Oamenii legii au executat o operațiune ca în filme pentru arestarea bătrânei de 75 de ani, căreia i se aduc acuzații grave. Presa germană o descrie pe inculpată drept fostă profesoară, despre care se crede că plănuia atacuri la o centrala electrică și nu numai. Autoritățile susțin că Elisabeth R. şi-a procurat mai multe arme şi explozibili. Alţi patru membri din gașcă au fost arestaţi în primăvara acestui an.

Bunica plănuia să-l răpească pe ministrul Sănătății

Poliția germană din Renania-Palatinat a reținut, joi, o femeie în vârstă de 75 de ani pentru că a complotat să-l răpească pe ministrul Sănătății, Karl Lauterbach, și să distrugă rețeaua electrică a țării. Potrivit publicației de știri T-Online, bunica se numește Elisabeth R., profesor de teologie la Universitatea din Mainz, care a lucrat ca pastor protestant.

Oficialii germani spun că scopul acestei grupări – „Patrioţii Uniţi” – era acela de a provoca un război civil, din dorinţa de a restabili Imperiul German din 1871. Elisabeth R. a semnat o scrisoare deschisă în care afirmă că Tratatul de la Versailles nu s-a încheiat legal și că încă trăiește o monarhie parlamentară fără împărat din 28 octombrie 1918.

Cancelarul german Olaf Scholz si ministrul Sanatatii, Karl Lauterbach
Cancelarul german Olaf Scholz si ministrul Sănătății, Karl Lauterbach

Antivaccinistă convinsă și adepta conspirațiilor

În plus, femeia de 75 de ani ar fi fost o antivaccinistă convinsă, motiv pentru care avea în plan să-l răpească pe Karl Lauterbach, ministrul german al Sănătăţii. Ea a promovat teorii ale conspirației despre „remodelarea secretă a structurilor creierului” și a făcut remarci antisemite.

Specialiștii în terorism susțin că sunt multe astfel de grupuri care doresc să dea jos guvernul german, însă puține au intenția de a acționa în acest sens. Gruparea teroristă condusă de bătrână ar fi trecut deja la fapte, iar membrii ei erau dispuși să ucidă gărzile de corp ale ministrului Sănătății.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...