O asistentă medicală s-a ales cu arsuri pe față din cauza măștii: „Nu faceți această greșeală. Mi-a distrus fața”

Iancu Andreea 12.05.2020, 11:09
O asistentă medicală s-a ales cu arsuri pe față din cauza măștii: „Nu faceți această greșeală. Mi-a distrus fața”

Măștile de protecție au devenit accesoriul fără de care nu vom putea circula începând cu 15 mai. Totuși, purtarea necorespunzătoare a acestora poate provoca mai mult rău decât bine. Iar exemplul este o asistentă medicală care s-a ales cu arsuri pe față din cauza unei măști de protecție.

Aproape desfigurată din pricina unei măști de protecție

Olga Ovinnikova este o asistentă medicală din Rusia, care, potrivit Mirror, a avut parte de un accident teribil. Femeia povestește cum din pricina echipementelor de protecție insuficiente, medicii și asistentele din spitalul unde lucrează trebuie să refolosească măștile.

Măștile de unică folosință sunt spălate cu înălbitor pe bază de clor și date personalului medical pentru refolosire. La o oră după ce mi-a început tura, am simțit o senzație de arsură în zona feței. Din cauza regulilor impuse, nu mi-am putut da masca jos. A trebuit să îndur până la finalul programului de lucru. Când mi-am dat jos masca, mi-am văzut fața distrusă!

Femeia avea arsuri de gradul doi la nivelul feței Sursă foto - Mirror
Femeia avea arsuri de gradul doi la nivelul feței
Sursă foto – Mirror

Femeia a alertat personalul din administrația spitalului și a solicitat ajutor medical. Ea susține că, în schimb, a fost trimisă acasă.

Asistenta avea arsuri chimice de gradul doi

A doua zi dimineața starea mea s-a agravat și am mers la un traumatolog. El m-a examinat și diagnosticat cu arsuri chimice de gradul doi. Câteva ore mai târziu am început să am dificultăți de respirație și am dezvoltat o umflare a feței severă și dureroasă. Părinții mei m-au dus la Moscova, unde am fost internat într-un centru de arsuri. Nu sunt un caz singular. Aceste măști trebuie să fie cu adevărat de unică folosință!, a explicat ea.

Sursă foto - Mirror
Sursă foto – Mirror

Emmanuil Zdanovsky, care conduce spitalul, a negat utilizarea înălbitorului pentru igienizarea măștilor.

Nu folosim înălbitor pentru sterilizarea măștilor și a halatelor de protecție.

Pe de altă parte, membrii ai forțelor de ordine au confirmat contrariul.

Într-o declarație a parchetului local s-a confirmat faptul că lipsa materialelor de protecția a dus la refolosirea acestora. Măștile de unică folosință sunt spălate cu soluții de dezinfectare pe bază de clor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...