Ce trebuie să faci, de fapt, cu partea metalică a măștii de protecție. Explicația lui Raed Arafat

Diana Radu 06.05.2020, 13:40
Ce trebuie să faci, de fapt, cu partea metalică a măștii de protecție. Explicația lui Raed Arafat

Medicul Raed Arafat a declarat în repetate rânduri că purtarea măștii este o măsură extrem de importantă în lupta cu pandemia. Bineînțeles, dacă este purtată cum trebuie. În acest sens, Arafat a explicat cum se poartă corect masca pentru a ne feri de o posibilă contaminare, dar și pentru a împiedica transmiterea.

Cum se poartă corect masca de protecție?

După 15 mai masca de protecție va deveni un accesoriu obligatoriu în spațiile publice închise, dar și în transportul în comun. De aceea este important atât pentru sănătatea ta, cât și pentru a celor din jur ca aceasta să fie purtată corect. Potrivit medicului Raed Arafat, masca se poartă cu partea magnetică pe nas și cu elasticul după urechi. În ceea ce privește metalul de la nivelul nasului, acela se poate strânge cu mâna, astfel încât masca să se muleze pe nas.

„Masca chirugicală are şi un metal sus, la nivelul nasului. Pe asta o folosim şi în spitale, se poartă cu partea metalică pe nas, partea de jos, după care elasticul pe ureche. După ce am folosit-o, se scoate numai prin elasticul ei şi se lasă undeva unde e sigur. Vreau să mai arăt un lucru, partea metalică, asta se trage în jurul nasului, ca să aibă conturul în jurul lui”, a explicat Raed Arafat.

raed arafat, masca de protectie, pandemie
Cum se poartă corect masca de protecție?. Sursă foto: Fanatik

De asemenea, Arafat a mai specificat că aceeași mască poate fi purtată maxim patru ore, iar dacă se umezește trebuie schimbată mai des. În cazul în care vreți să refolosiți aceeași mască, aceasta trebuie spălată și călcată înainte de încă o utilizare.

„O mască poate fi purtată, de regulă, 4 ore. Dacă e umedă, trebuie schimbată. Mai există alte soluţii de măşti nemedicale, artizanale, din material care au dublu sau triplu strat. Şi asta ajută. Dar dacă este masca pe care cineva vrea să o ţină şi să o folosească mai mult timp, trebuie spălată, călcată”, a spus Raed Arafat, marţi seara, la Realitatea PLUS, în emisiunea „Legile puterii”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI