O altă companie aeriană anulează zborurile spre Ucraina. Ce a transmis guvernul de la Kiev

Beatrice Dumitru 21.02.2022, 15:07
O altă companie aeriană anulează zborurile spre Ucraina. Ce a transmis guvernul de la Kiev

Criza din Ucraina a determinat multe companii aeriene importante din Europa să anuleze sau să reducă zborurile căre acestă țară, pe fondul temerilor că ar putea fi invadată de Rusia. Guvernul de la Kiev este îngrijorat din această cauză și spune că spațiul aerian ucrainean rămâne deschis. Astăzi o altă companie aeriană a anunțat că renunță la zborurile către Ucraina.

Air France renunță la zborurile către Ucraina

Air France și-a anulat cele două zboruri Paris-Kiev și Kiev-Paris, programate pentru marți, „având în vedere situația de la fața locului și ca măsură de precauție”, deoarece siguranța clienților și a echipajelor sale este cea mai importantă, a anunțat compania aeriană. Aceasta a mai a mai adăugat că va „reevalua în mod regulat situația”. Până acum, Air France asigura două zboruri pe săptămână între Paris și Kiev, marți și duminică.

Ministrul Infrastructurii din Ucraina a insistat că spațiul aerian al țării rămâne deschis, în ciuda faptului că a anunțat că zece companii aeriene au anulat zborurile deja programate, pe fondul tensiunilor tot mai mari cu Rusia.

O altă companie aeriană anulează zborurile spre Ucraina. Ce a transmis guvernul de la Kiev
Air France renunță la zborurile spre Ucraina.

Actuala anulare a zborurilor de către un număr de companii aeriene străine este dictată doar de agravarea informațională a situației, și nu de schimbări reale în siguranța zborurilor”, a declarat Oleksander Kubrakov, citat de BBC.

Companiile aeriene se tem de situația din Ucraina

El a adăugat că „statul lucrează pentru a înlocui zborurile anulate” și a precizat că linia aeriană a țării, Ukraine International Airlines, a început deja să vândă bilete și a crescut numărul aeronavelor pentru zboruri suplimentare de la Kiev la Munchen și Geneva.

Mai multe companii aeriene europene importante au anunțat fie că suspendă, fie reduc zborurile către Ucraina. pe fondul preocupărilor de securitate. Sâmbătă, compania germană Lufthansa a anunțat că va opri zborurile către Kiev și Odesa începând de luni și până la sfârșitul lunii februarie, alăturându-se astfel transportatorului olandez KLM, care a luat, deja, această măsură.

Rusia a adunat peste 150.000 de sdoldați la granița cu Ucraina, iar Occidentul consideră că vrea să atace această țară, în timp ce presa de peste Ocean spune că deține informații care arată că trupele ruse ar fi primit undă verde pentru acest lucru.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...