Numirea ministrului de finanțe declanșează un nou scandal în PNL. Ce a făcut Ludovic Orban

Badea Violeta 18.08.2021, 11:34
Numirea ministrului de finanțe declanșează un nou scandal în PNL. Ce a făcut Ludovic Orban

O nouă zi, un nou scandal între liderii PNL. Președintele partidului Ludovic Orban nu este de acord cu numirea lui Dan Vîlceanu pentru poziția de ministru de Finanțe, deoarece aceste este un apropiat al premierului Florin Cîțu.

Scandal la PNL, la propunerea lui Dan Vîlceanu la Finanțe

Președintelui PNL, Ludovic Orban, nu i-a picat deloc bine vestea că Dan Vîlceanu va fi validat miercuri, 18 august, pentru poziția de ministru de Finanțe. Mai mulți lideri ai partidului au convocat ieri, 17 august, o ședință pentru a-l valida pe viitorul ministru, considerat a fi un apropiat al premierului Cîțu.

Ludovic Orban nu a fost prezent la această întrunire și se pare că s-ar fi împotrivit inclusiv şedinţei Biroului Politic Naţional – forul de conducere a formaţiunii – care totuşi va avea loc. Florin Cîțu a anunțat că a convocvat BPN, pentru că PNL trebuie să se concentreze pe guvernare. Luru confirmat și de Rareș Bogdan, europarlamentar PNL.

„S-a convocat BPN absolut statutar, vom avea BPN-ul la 10:30. Am încercat ca acest BPN să îl convoace președintele actual al partidului, domnia sa nu a dorit să-l convoace.

Noi considerăm că România trebuie să fie condusă, trebuie să avem un ministru de Finanțe. Îl vom valida pe Dan Vîlceanu ca ministru al Finanțelor. Este o chestiune absolut firească, normală, e unul dintre specialiștii partidului nostru, și e un om cu care Florin Cîțu poate lucra.”, a declarat europarlamentarul PNL, la Digi 24.

Scandal la PNL, la propunerea lui Dan Vilceanu la Finante
Scandal la PNL, la propunerea lui Dan Vilceanu la Finante

Ce a făcut Ludovic Orban

Şeful PNL, Ludovic Orban, a negat că a refuzat să convoace BPN, însă și-ar fi dorit să poarte o discuţie cu premierul pe tema candidatului. Acesta a mai adăugat că ar fi convocat BPN pentru că pe data de 23 august expiră interimatul premierului în fruntea Ministerului Finanţelor şi se declară un om care respectă Constituţia și legile.

„Am primit prin sms convocarea transmisă de secretarul general. Nu mi-au fost aduse la cunoştinţă documentele de convocare. Convocarea s-a făcut de secretarul genera, fără să primesc, ca președinte al partidului, documentele, numărul de semnături, ordinea de zi propusă, procedura normală şi firească.

De asemenea, nu sunt de acord cu afirmaţiile făcute în spaţiul public că eu am refuzat să convoc BPN. Eu nu am refuzat să îl convoc. Singurul lucru pe care l-am cerut a fost o discuţie cu premierul pe tema candidatului pentru că dorinţa mea era să susţinem, de comun acord, un candidat, atât premierul cât şi eu ca preşedinte PNL.

Oricum aş fi convocat BPN pentru că pe data de 23 august expiră interimatul premierului în fruntea Ministerului Finanţelor şi sunt un om care respectă Constituţia, respectă legile, respectă statutul. Asta este o bazaconie cu faptul că eu am refuzat să convoc BPN. Voi participa, voi solicita documentele de convocare”, a precizat Ludovic Orban.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...