Orban, critici aduse campaniei de vaccinare a lui Cîțu. „Eu m-am ferit să stabilesc ținte”

Stan Filon, Ana Ionescu 27.07.2021, 20:11
Orban, critici aduse campaniei de vaccinare a lui Cîțu. „Eu m-am ferit să stabilesc ținte”

Continuă campania electorlă pentru președenția Partidului Național Liberal. Ludovic Orban l-a criticat pe contracandidatul său, Florin Cîțu, iar motivul îl reprezintă acum campania națională de vaccinare împotriva infecției de coronavirus.

Orban, critici aduse campaniei de vaccinare a lui Cîțu

Ludovic Orban a ieșit la atac și l-a criticat pe premierul Florin Cîțu, care și-a pus niște ținte de vaccinare, pe care însă nu le-a atins. Președintele PNL spune acum că cine a stabilit țintele de vaccinare trebuia să le urmărească. Premierul Florin Cîțu a spus că până la 1 iulie vor fi vaccinați 5 milioane de români, iar până în septembrie, 10 milioane de români, ținte care nu vor putea fi atinse.

”Trebuie să creștem procentul de vaccinare prin niște stimulente și măsuri care să permită doar persoanelor vaccinate să aibă acces. Este foarte puțin probabil să ajungem la zeci de mii de cazuri. INSP a emis 4 scenarii posibile de creștere. Trebuie să ținem cont de faptul că mulți români s-au vaccinat, alții au trecut prin boală, așa că riscurile sunt mai mici. Cine a stabilit ținte, trebuie să le urmărească. Eu m-am ferit să stabilesc ținte. Activitatea de vaccinare continuă.

Orban, critici aduse campaniei de vaccinare a lui Citu
Orban, critici aduse campaniei de vaccinare a lui Citu

”Bonuri de masă pentru vaccinare”

Trebuie să găsim soluții de a stimula vaccinarea, cum sunt bonurile de masă, care s-au folosit în alte țări. Vorbim despre accesul celor nevaccinați la activități neesențiale, cum ar fi mersul la mall”, a declarat Ludovic Orban, după ședința coaliției de la care Florin Cîțu a lipsit.

Campania de vaccinare bate pasul pe loc, iar valul patru al pandemiei ne pândește la colț. Coordonatorul campanie naționale de vaccinare, valeriu Gheorghiță se așteaptă ca în luna septembrie în România să se înregistreze câte 1500 de cazuri de noi infectări pe zi!

”Ne așteptăm la o creștere lent progresivă a cazurilor”

”România este în acest moment într-o situație favorabilă din punct de vedere epidemiologic, însă ce am observat în ultimele săptămâni este clar o tendință de creștere a numărului de cazuri și, într-adevăr, în ultimele șapte zile, media cazurilor a crescut cu aproape 100% față de săptămâna precedentă. Acest lucru reprezintă o preocupare importantă pentru autorități, ținând cont că rata de reproducere a cazurilor este peste 1, ceea ce înseamnă că te aștepți să ai o creștere a numărului de cazuri.

Conform unor scenarii de evoluție, elaborate de colegii de la INSP, dacă în situația actuală nu va crește ritmul persoanelor vaccinate și procentul celor imunizați, ne așteptăm la o creștere lent progresivă a cazurilor cu un număr mult mai mare în luna septembrie. În a doua parte a lunii septembrie am putea ajunge la peste 1.500 de cazuri în fiecare zi”, a afirmat medicul Valeriu Gheorghiță”, a declarat Valeriu Gheorghiță, la Digi24.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...