Numire controversată în fruntea Loteriei Române. Director General, fost muncitor necalificat, cu facultatea terminată la 52 de ani

Mihnea Tălău 02.03.2022, 14:05
Numire controversată în fruntea Loteriei Române. Director General, fost muncitor necalificat, cu facultatea terminată la 52 de ani

În timp ce toată lumea este cu ochii pe războiul din Ucraina, ministrul Economiei, social-democratul Florin Spătaru l-a numit pe un fost muncitor necalificat, fără experiență, cu facultatea terminată la 52 de ani, șef la Loteria Națională. Este vorba de Bogdan Pătru (62 de ani). Acesta este noul director general al Companiei Naționale Loteria Română (CNLR).

Cine este noul director general al Loteriei Române

Bogdan Pătru, absolvent al unei facultăți de profil economic, la 52 de ani, a fost din 2018 până în urmă cu un an, președintele Consiliului de Administrație al Companiei Municipale Străzi, Poduri și Pasaje București (CMSPPB), una dintre cele 22 de companii înființate de fostul edil al Capitalei, actualul ministru al Familiei, Gabriela Firea.

Potrivit RomâniaTV, în şedinţa de Consiliu de Administrație, atunci când s-a făcut schimbarea directorului Loteriei, pe ordinea de zi a fost  adăugat suplimentar acest punct, fiind astfel încălcat regulamentul instituției. În plus și statutul CNLR a fost încălcat, întrucât Pătru nu îndeplinea cerința de a avea cinci ani de experiență într-o funcție de conducere.

Bogdan Pătru îl înlocuiește pe Sebastian Iacob Moga, care fusese numit în 2020, de CA-ul Loteriei, care însă avea o experienţă în instituție de peste 14 ani, ocupând în decursul anilor mai multe poziţii în conducere.

Bogdan Pătru. Foto: Facebook

Un bugetar fără griji

În declarația de avere din 2021 a lui Bogdan Pătru, de când încă era președinte la CMSPPB,  apar multe terenuri în Ilfov, un apartament și două autovehicule și nu este precizat niciun cont bancar.

El a primit, anul trecut, o indemnizaţie ca președinte de 46.668 de lei net. Soţia sa, Camelia care lucrează la postul public de televiziune, a primit în aceeași perioadă, un salariu de 96.236 lei net.

În plus, Pătru a câştigat din închirierea unui apartament suma de 22.800 de lei.

Acum, la Loterie îl așteaptă un salariu mai adecvat pentru „pregătirea sa”.

Loteria Română se află subordinea Ministerului Economiei, Energiei, Mediului de Afaceri și Turismului, condus de Florin Spătaru, care a și îfost de acord cu respectiva numire.

Trebuie spus că Loteria Română, este o companie care numără aproximativ 2.500 de angajaţi, iar cifra de afaceri este de peste un miliard de lei. Numai în 2018, profitul s-a situat la 95 de milioane de lei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...