Cum arată și cu ce se ocupă soția lui Valeriu Gheorghiță. Imagini de colecție cu medicul

Iancu Andreea 22.03.2021, 09:29

Valeriu Gheorghiță este un medic, în vârstă de 38 de ani, care a devenit o figură marcantă pentru România, însă despre care nu se cunosc foarte multe detalii din viața personală și profesională. O prezență discretă, soția lui Valeriu Gheorghiță îl susține din umbră pe coordonatorul campaniei de vaccinare din țara noastră.

Cine este Valeriu Gheorghiță

Specialist în boli infecțioase în cadrul Spitalului Universitar Militar Central „Carol Davila”, Valeriu Gheorghiță a devenit cunoscut după ce Klaus Iohannis l-a desemnat coordonator al campaniei de vaccinare anti-Covid din România. Deși este tot mai prezent în spațiul public datorită nevoii de a explica pașii pe care țara noastră îi parcurge în lupta cu Covid-19, soția lui Valeriu Gheorghiță nu este la fel de vizibilă. Partenerul său de viață are un program extrem de încărcat în ultima perioadă din pricina pandemiei, însă acest lucru nu a fost astfel dintotdeauna.

Medicul, absolvent al Universității de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş în anul 2006, a devenit doctor în Ştiinţe medicale în anul 2013, cu o lucrare în domeniul bolilor infecţioase, coordonată chiar de către medicul Adrian Streinu-Cercel. Rezidențiatul specialistului a fost parcurs în Spitalul „Matei Balş”, iar din anul 2012 Valeriu Gheorghiță activează la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”. El a fost inițial medic specialist Boli Infecţioase şi apoi medic primar. Totodată, viața profesională a lui Valeriu Gheorghiță a urcat o nouă treaptă începând cu anul 2016, când a devenit și asistent universitar.

În ciuda performanțelor din carieră, Valeriu Gheorghiță provine dintr-o familie modestă din comuna Izvoru, județul Argeș. Medicul mai are doi frați, despre care nu se cunosc însă detalii. În trecut, tatăl medicului a lucrat la Ocolul Silvic, mama sa fiind o femeie simplă, cu frica lui Dumnezeu. Ambii locuiesc încă în casa unde a copilărit specialistul. Pe de altă parte, în adolescență, Valeriu Gheorghiță a studiat la un liceu din Pitești, Colegiul „I.C. Brătianu”, profil Matematică-fizică. El este coautor al unei cărți de specialitate, „Hepatita acută şi cronică cu virusul hepatitic B. Coinfecţia VHB-VHD”. De asemenea, medicul a redactat numeroase capitole în 12 lucrări științifice și este coautor a zeci de articole publicate în reviste de specialitate.

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România
Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România

Cum arată soția lui Valeriu Gheorghiță

În ciuda vieții profesionale extrem de agitate, acasă medicul Valeriu Gheorghiță este întâmpinat de soția lui, o femeie extrem de discretă și înțelegătoare în privința noilor responsabilități. Despre partenera de viață a coordonatorului campaniei de vaccinare se cunosc puține amănunte. Cei doi s-ar fi cunoscut în timpul facultății și deși sunt căsătoriți, nu au deocamdată copii. Totuși, cuplul este unul extrem de echilibrat, iar soții se înțeleg de minune. Înțelegerea stă la baza relației lor, mai cu seamă în prezent, când programul lui Valeriu Gheorghiță este unul extrem de încărcat. Soția lui îl susține și îi acceptă noua poziție, îndrumându-l din umbră.

Fiecare avem în profesia noastră momente mai solicitante și momente poate mai puțin solicitante. Acum e un moment în care trebuie să investim și să ne implicăm foarte mult. Sigur că ne transmitem gândurile bune: să avem grijă de noi, să ne întoarcem sănătoși și cumva ne-am resemnat că asta e situația și că e de datoria noastră să încercăm să gestionăm cât putem de bine lucrurile, spunea medicul despre relația cu soția sa, citat de life.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...